Mexico verliest met invaller Gimenez finale Nations League

Mexico is er niet in geslaagd de finale van de CONCACAF Nations League te winnen. In het Cowboys Stadium was de Verenigde Staten met 0-2 te sterk. Het is de derde keer op rij dat de Amerikanen de finale weten om te zetten in een overwinning.

Santiago Gimenez begon wederom op de bank bij Mexico. De spits van Feyenoord kwam dit keer wel in het veld als invaller. Gimenez kwam in de 65e minuut in het veld voor Uriel Antuna tijdens een 0-2 achterstand en kon een nederlaag niet voorkomen. Gimenez kreeg nog wel een gele kaart vanwege een schwalbe.

Tyler Adams opende in de eerste helft de score voor de VS door de bal vanaf ongeveer 35 meter net langs de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa te schieten. Gio Reyna wist in de tweede helft het beslissende doelpunt binnen te schieten. Het duel werd ook nog twee keer stilgelegd vanwege homofobe leuzen door de Mexicaanse fans.

Mexico: Ochoa, J. Sánchez, Montes, Vásquez, Gallardo; Álvarez, Chávez, É. Sánchez, Antuna, Lozano, Martín
VS: Turner; Dest, Richards, Ream, A. Robinson; Adams, McKennie, Reyna, Weah, Pulišić, Wright