Wieffer zorgt met kopgoal voor overwinning Feyenoord

Feyenoord heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers versloegen dankzij een doelpunt van Mats Wieffer in de slotfase van de wedstrijd RKC Waalwijk in De Kuip. Voor de ploeg van trainer Arne Slot was het geen eenvoudige zondagmiddag.

Feyenoord begon direct met een grote kans voor Santiago Gimenez aan de wedstrijd. De Mexicaan had de pech dat zijn inzet van de doellijn werd gehaald. Het was voor de thuisploeg niet de opmaat naar meer. RKC Waalwijk meldde zich ook vrij snel in de wedstrijd en wist een aantal keer dreigend te worden voor het doel van Wellenreuther.

Na wat irritaties over en weer achterin bij Feyenoord over de manier waarop er opgebouwd moest worden, kwam de thuisploeg in een sterke fase terecht. Minteh was twee keer dichtbij een doelpunt en ook Stengs dreigde een aantal keer gevaarlijk te worden. Doelman Vaessen sleepte RKC Waalwijk echter door de wedstrijd heen met enkele fraaie reddingen.

copyright proshots 24318790

Vaessen ging echter de mist in bij een mogelijkheid van Stengs. De doelman kwam razendsnel zijn zestien uit en hield vervolgens de bal tegen met zijn hand. De scheidsrechter twijfelde niet en stuurde Vaessen van het veld. Voor Feyenoord bleef de opdracht hetzelfde: tempo maken en zo snel mogelijk het openingsdoelpunt maken om het zichzelf makkelijker te maken in de wedstrijd.

Tijdens de rust moesten Stengs en Beelen in de kleedkamer achterblijven. Beide spelers waren niet fit genoeg om een volledige wedstrijd te spelen. Dit gaf kansen voor Ueda en Nieuwkoop in de tweede helft. Ivanušec was dichtbij een doelpunt. De inzet van de Kroaat werd ternauwernood van de lijn gehaald door opnieuw Van den Buijs. Feyenoord kreeg kans op kans en het was vooral invaller Jeroen Houwen die treffers wist te voorkomen met enkele sublieme reddingen.

yv2024218yv2024218a9c01740

Met het inbrengen van Sauer en de steun van Het Legioen probeerde Feyenoord in de slotfase een doelpunt te forceren. Het was eenrichtingsverkeer in De Kuip, maar RKC Waalwijk hield de boel extreem compact. Uiteindelijk was een corner nodig om tot scoren te komen. Mats Wieffer kopte knap raak en zorgde voor enorme opluchting in Rotterdam. De stadionclub loopt nu drie punten uit op FC Twente en vergroten het gat met de nummer drie naar acht punten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties