Vlaar tipt Koeman: "Laat hem maar ruiken aan het niveau"

Vlaar tipt Koeman: "Laat hem maar ruiken aan het niveau"

Thomas Beelen heeft in de afgelopen weken bewezen zich moeiteloos te kunnen aanpassen aan het niveau van Feyenoord. De centrale verdediger vervangt de geblesseerde Gernot Trauner, maar het lijkt niet onbedenkelijk dat de 22-jarige rechtspoot een vaste basisplaats heeft veroverd. Zowel in de Champions League, Europa League als in de topwedstrijden in de Eredivisie komen spitsen hem amper voorbij.

Ron Vlaar keek eerder vol verbazing naar de ontwikkeling van Mats Wieffer, die zich in korte tijd van de Keuken Kampioen Divisie via Feyenoord in het Nederlands elftal speelde. Maar de oud-Feyenoorder sluit eenzelfde opmars bij Beelen niet uit. Het enige probleem voor de verdediger van de Rotterdammers is dat er bij het Nederlands elftal ontzettend veel keuze is uit erg goede centrale verdedigers. Toch ziet Vlaar ervaring niet als een vereiste, zo vertelt hij tegenover Voetbalnieuws.nl. "Als het goed genoeg is, dan ben je er altijd klaar voor. Ik verwacht niet dat Beelen er al bij zit, maar waarom niet eigenlijk?"

Tegenover Romelu Lukaku verloor Beelen in 120 minuten spelen geen enkel duel. Het is een ontwikkeling waar Vlaar niet echt meer van staat te kijken. "Ik vind Beelen wel goed hoor. Hij speelt nu een wedstrijd of vijf à zes. Het is mooi om te zien hoe moeiteloos hij zich aanpast. Hij heeft lang moeten wachten op een échte kans. Nu staat hij er gelijk."

Oproep Oranje
Op 22 maart speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Schotland en vier dagen later tegen Duitsland. Het perfecte moment voor Ronald Koeman om Thomas Beelen van dichtbij te zien, aldus Vlaar. "Ze kunnen hem sowieso oproepen. Of hij dan gelijk gaat spelen, dat weet ik niet. Laat hem maar ruiken aan het niveau. Dan kunnen ze gelijk zien of hij meekan. Ze zitten nu in de voorbereiding op het EK. Als ze nog spelers willen uitproberen, dan is nu het moment. Het gaat om oefenwedstrijden. Dan zou ik het zeker aandurven. Het is de laatste kans om iemand écht te zien."

Lees meer over
Ron Vlaar Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties