Trauner weer op het veld: "Nu nog verder optrainen naar 100%"

Trauner weer op het veld: "Nu nog verder optrainen naar 100%"

Voor het eerst sinds 7 februari stond Gernot Trauner zondagmiddag uit bij Fortuna Sittard weer op het veld. De Oostenrijkse verdediger zat na zijn blessure voor het eerst weer in de wedstrijdselectie en mocht 12 minuten invallen. "Het is heel mooi om terug te zijn", zei hij na afloop voor de camera van Feyenoord ONE. "Precies op tijd voor de speciale wedstrijd van volgende week."

Trauner begon zijn verhaal met een korte analyse van de wedstrijd. "Ik ben heel blij dat we wonnen, want het was geen makkelijke wedstrijd. Het veld was droog, wat het niet makkelijk maakte om op te bouwen, en Fortuna had een goed wedstrijdplan. Maar we hebben het gered. We waren sterk in de eigen zestien, hebben goed verdedigd en de nul gehouden. Dat geeft vertrouwen voor volgende week."

Herstel
Hoe staat het herstel van Trauner zelf ervoor? "Het gaat goed. Ik ben nu 1,5 à 2 weken terug bij de groep. Het was goed om vandaag ook wat minuten te maken en wat wedstrijdgevoel op te doen. Ik ben blij met hoe het nu gaat, maar ik moet nog verder optrainen naar 100%. Elke wedstrijd helpt daarbij. Ik hoop dat ik het team in de laatste wedstrijden van het seizoen weer kan helpen."

Hoeveel minuten hij op dit moment aan zou kunnen, is echter lastig te zeggen. "Dat ligt ook aan het ritme van de wedstrijd. Deze laatste 15 minuten hadden we veel tijd door wissels en ballen die uit gingen. Dan kan ik goed mee. Maar soms ligt het tempo hoger. Daarvoor moet ik nog opbouwen. Elke trainingsweek zal me daarbij helpen, dus daar richt ik me nu op."

Finale
Tot slot werd natuurlijk vooruitgeblikt op de bekerfinale tegen NEC. "Het wordt een heel lastige wedstrijd. Het is een finale, dus iedereen zal gemotiveerd en goed voorbereid zijn. Het zal over details gaan. Dat we thuis spelen, is een groot voordeel. We hebben ook al vaak laten zien dat er staan in deze bijzondere wedstrijden. Dat willen we nu ook doen. Ik weet zeker dat we een goede kans maken om die finale te winnen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties