Te Kloese: ''Dit doet heel veel schade aan de club''

Te Kloese: ''Dit doet heel veel schade aan de club''

Dennis te Kloese stond direct na de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax de pers te woord. De Klassieker in De Kuip werd ontsierd door een 'supporter' die in de tweede helft een aansteker naar het veld gooide. Daarbij werd Davy Klaassen geraakt en moest de wedstrijd tijdelijk worden gestaakt. Te Kloese schaamt zich enorm.

"Bijzonder slecht", is de eerste reactie over zijn gevoel in gesprek met ESPN. "Ik wil me aansluiten bij de woorden van John de Wolf. Het was natuurlijk bijzonder teleurstellend op alle fronten. We hebben sportief gezien een goed moment te pakken en door zo'n incident gaat ongelofelijk veel energie verloren. Dat zag je ook na de hervatting. Dit is ook helemaal niet goed te praten."

Te Kloese heeft na de wedstrijd direct gesproken met Klaassen. "Mijn excuses gaan ook uit naar Klaassen, dat heb ik ook persoonlijk gedaan. Het veld is heilig. Spelers die op het veld staan moeten zich veilig voelen. Spelers buiten het veld weten dat het grimmig kan zijn, maar dat mag nooit ten koste gaan van een speler. Ik denk dat een excuus namens ons wel op zijn plaats is."

Feyenoord wilde doorvoetballen en ook Ajax was van mening dat de wedstrijd uitgespeeld kon worden. "Dat is tussen beide ploegen afgesproken. Daar wil ik Ajax voor bedanken. Uiteindelijk dachten wij met een toespraak van John de Wolf iedereen bewust te maken van de ernst van de situatie. Een van de positieve punten is dat hij is opgepakt en dat we meteen hebben kunnen ingrijpen. We zullen ons beraden met de juiste instanties over sancties, en die zullen zeker niet mild zijn."

"Dit doet heel veel schade aan de club. Als we een snelle oplossing hadden gehad, dan hadden we die al gezien. We dachten zeker na de laatste wedstrijd, waar we aan alle kanten van het veld de vier netten hadden, dat het zeker een mogelijkheid was om een van de netten weg te halen. Dat geeft een beter zicht voor de camera. Nu blijkt dat het niet kan en dat is een trieste, maar harde constatering."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties