Supporters FC Dordrecht vieren feest met Feyenoord-huurling Osundina

Toeval of niet, maar sinds de vernieuwde samenwerking met Feyenoord gaat het fantastisch bij FC Dordrecht op het gebied van de sportieve resultaten. De Dordtenaren blijven maar punten pakken en versloegen vrijdagavond Jong Ajax met 4-0. Na afloop werd ook Korede Osundina in het zonnetje gezet na een moeilijke tijd.

FC Dordrecht begon met slechts één Feyenoorder in de basis in het Matchoholic stadion. Michele Santoni gaf Ilias Sebaoui de kans vanaf de aftrap, terwijl Antef Tsoungui geschorst was en Shiloh 't Zand samen met Osundina op de bank begon. Met vier overwinningen uit tien wedstrijden staat de ploeg uit Dordrecht momenteel op de zesde plaats in de competitie en dat werd ook snel duidelijk in de wedstrijd.

Na 25 minuten viel het eerste doelpunt aan de Krommedijk. Oud-Feyenoorder Jari Schuurman gaf zijn eerste assist van de avond en elf minuten later viel het derde doelpunt al in het net, wederom op aangever van Schuurman. Ook na rust bleef het krachtsverschil duidelijk tussen FC Dordrecht en de talenten uit Amsterdam, waarna de thuisploeg via Jop van der Avert het scorebord op 4-0 wist te zetten.

Mooie beelden van Osundina
Zowel bij het publiek als bij de spelers in Dordrecht is Feyenoord-huurling Osundina erg geliefd, zo werd na afloop van de wedstrijd alleen maar bevestigd. De 19-jarige Amerikaan verloor vlak na het tekenen van zijn transfer naar Feyenoord zijn moeder op erg jonge leeftijd, iets wat logischerwijs veel impact heeft gemaakt. De jonge aanvaller heeft zijn focus nu gelukkig weer kunnen leggen op het voetbal en ook vrijdagavond mocht hij minuten maken. Na afloop vierde hij de overwinning uitbundig met het publiek, zo is te zien op het social media-platform X.