Sneijder: ''Timber is de allerbelangrijkste voor Feyenoord''

Sneijder: ''Timber is de allerbelangrijkste voor Feyenoord''

Wesley Sneijder is onder de indruk van het spel van Feyenoord. De oud-voetballer van onder meer Real Madrid noemt Santiago Gimenez met afstand de beste spits van de Eredivisie. Ziet Calvin Stengs zijn oude vorm van AZ weer naderen en is lovend over de rol van Quinten Timber in het elftal van de Rotterdammers.

''Stengs groeit per week. Hij is eigenlijk weer op het niveau dat hij bij AZ was. Alles weer opeisen, kom maar hier met die bal. Hij is echt geweldig bezig, maar ik blijf erbij: Timber is de allerbelangrijkste voor Feyenoord'', vertelt Sneijder in het praatprogramma Veronica Offside. ''Feyenoord heeft veel balbezit, dan verlies je hem ook weleens. Hoe hij gelijk weer drukzet. Afjagen, en zit overal tussen en zorgt ervoor dat Feyenoord elke keer weer aan de bal komt op de helft van de tegenstander. Dat doet hij niet alleen aan het begin van de wedstrijd, je ziet hem ook in de tachtigste minuut dat nog steeds doen. Hij is hongerig en wil wel. Timber zorgt ervoor dat Feyenoord kan blijven voetballen.''

Wim Kieft ziet de hand van trainer Arne Slot nadrukkelijk terug in de ontwikkeling van diverse spelers bij Feyenoord. ''Dat heeft ook allemaal met de coach te maken'', legt de oud-spits uit. ''Zowel bij Timber als bij Stengs zat er iets gemakzuchtig in die jongens. Bij Kokcu was dat twee jaar geleden ook zo. Bij Stengs moeten we kijken of hij het kan volhouden. Slot kan er wel mee bezig zijn, maar die jongen moet ook de kwaliteiten hebben om het de komende maanden te laten zien.'' Sneijder vult aan: '' ''Vorig jaar dribbelde hij met de bal en liep Timber zich vast. Nu zie je hem op het juiste moment steekballetjes geven, en daar zit absoluut de hand van Slot in.''

Kampioenschap
Feyenoord is het seizoen met twee gelijke spelen begonnen en staat daardoor vier punten achter op de koploper. Sneijder denkt dat de opgelopen achterstand na negen wedstrijden niet meer goedgemaakt kan worden. Koploper PSV is in vorm en zal waarschijnlijk weinig punten meer verspelen. ''Ik vind ze allebei sterk genoeg, maar Feyenoord heeft een achterstand van vier punten. Ik denk niet dat ze dat nog kunnen inhalen. Ik vind dat nu al te veel. Het onderlinge duel zullen ze waarschijnlijk ook niet winnen. Feyenoord speelt leuker, maar PSV is gewoon degelijk. Ze winnen de wedstrijden en zullen dat blijven doen.'' Wim Kieft en Dick Advocaat verwachten daarentegen juist dat Feyenoord kampioen wordt.

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties