Slot over wissel Ueda: "Dachten dat de kans op een goal dan groter zou zijn"

Slot over wissel Ueda: "Dachten dat de kans op een goal dan groter zou zijn"

Feyenoord kan het vizier richten op de topper tegen PSV van aankomende zondag. Donderdagavond werd er afgerekend met FC Groningen in de halve finale van de KNVB Beker. De wedstrijd tegen de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie verliep absoluut niet gemakkelijk, want de uitploeg toonde veel lef met aanvallend spel en daar had het elftal van Arne Slot veel moeite mee. Uiteindelijk waren de invallers weer belangrijk en schoot Ondrej Lingr de Rotterdammers naar de finale tegen NEC.

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd wordt er aan Slot gevraagd hoe het komt dat Ayase Ueda weer geen indruk wist te maken. "Dat is heel moeilijk", reageert de trainer. "Ik zeg altijd dat onze spitsen altijd scoren, want ze krijgen altijd kansen. Ayase heeft vandaag weer kansen gehad en hij heeft ze niet gescoord."

Een verklaring voor het uitblijven van die doelpunten kan Slot niet geven. "Ik blijf het maar zoeken in dat hij hopelijk ergens een moment gaat vinden dat ze er in gaan. Ik durf het bijna niet te zeggen, omdat het vaak misbruik wordt, maar de ketchuptheorie. Het is makkelijk om dat nu te gebruiken, maar het is wel pijnlijk dat je op een bepaald moment besluit een aanvallende middenvelder in de spits te zetten, omdat we toch dachten dat de kans op een goal dan groter zou zijn."

Agressiviteit
Dat Ueda gewisseld werd had ook te maken met het feit dat de spits steeds vermoeider begon te worden en hij het tempo niet meer aan kon. "Het tempo en de agressiviteit waarmee Lingr bij die tweede goal de zestien aanvalt, dat vond ik prettig om te zien. Het is heel mooi voor hem dat hij nu die waarde heeft in het scoren van een goal."

Juist het maken van doelpunten is iets waarmee Lingr zich dit seizoen wel bewezen heeft. "We zien ook dat dat zijn grote kwaliteit is, maar meestal moet hij invallen als tien en dan wordt ook veel gevraagd in de slimheid van vrijlopen en het herkennen waar de ruimtes liggen. Omdat Santiago nu geschorst was, konden we hem als spits brengen. Dat heeft hij met die goal heel erg goed ingevuld. Ook een hele goede assist van Ivanusec en de indirecte assist was van een andere invaller, namelijk Ramiz Zerrouki."

Lees meer over
Arne Slot Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties