Slot: ''Minuut 53 ga ik niet snel vergeten, dat was een aanval''

Arne Slot is dik tevreden met de manier waarop Feyenoord heeft gereageerd zondagmiddag. De trainer eiste een reactie van zijn ploeg na de verloren uitwedstrijd tegen Celtic FC. Na drie minuten stonden de Rotterdammers al op voorsprong. De overwinning is uiteindelijk dan ook dik verdiend voor Feyenoord.

"Qua resultaat hadden we dat zeker nodig, ja!", begint Slot het gesprek met ESPN. "Wat betreft het spel, heb ik heel veel gezien, vergelijkbaar met wat ik de afgelopen weken heb gezien. Gelukkig leidde dat vandaag tot doelpunten. De aanvallen die ik vandaag heb gezien, kan je vergelijken met de aanvallen die we tegen Celtic hebben laten zien. Misschien, mede door de weerstand, zijn we nu wel in staat om het om te zetten in doelpunten."

Slot genoot van een specifieke aanval van Feyenoord. ''Minuut 53 ga ik niet snel vergeten, dat was een aanval... Die zou je even terug moeten zien. Het is ontzettend jammer dat die net niet wordt binnengeschoten. Net als die afgekeurde goal die in Glasgow niet telde, dat was ook echt een prachtige aanval. We hebben voor het overige ook een aantal mooie goals gemaakt, ook uit een aantal mooie aanvallen."

Het tweede doelpunt van Feyenoord werd goedgekeurd door de VAR. Stengs stond niet buitenspel. ''Vandaag was het niveauverschil te groot, dan maakt het kleine centimetertje of een beslissing voor of tegen niet uit. Er zijn wel wedstrijden waarbij dat wel cruciaal is geweest. Bijvoorbeeld in Glasgow, maar Calvin maakte een gebaar zo'n stukje, het is schijnbaar dan wel zo'n stukje. Maar nu aan de goede kant voor ons, en dat was op dat moment nog best lekker want het was de 2-0. Je hebt alleen liever dit soort momenten als het er echt toe doet, maar dat kun je niet beïnvloeden. Want het is gewoon wel of geen buitenspel.''

Javairô Dilrosun
De buitenspeler had voor het eerst sinds maanden weer een plek in de basis. ''Ik heb hem net een compliment gegeven, en aan een aantal spelers die een dag na de wedstrijd met hem moeten trainen, en aan de stafleden die die trainingen moeten geven. Dat het ontzettend knap is dat je zo lang niet speelt, en zo lang in een vrij uitzichtloze situatie hebt gezeten. Dat je dan zo hard blijft werken, en de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn de trainingen enthousiast hebben gegeven, zodat hij na drie à vier maanden fit genoeg is om vandaag negentig minuten te spelen. Dat is een enorm compliment aan de speler zelf en aan de staf die hem traint.''