Koeman maakt selectie Nederlands elftal bekend: Timber debuteert

Koeman maakt selectie Nederlands elftal bekend: Timber debuteert

Bondscoach Ronald Koeman heeft de definitieve selectie voor de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal tegen Schotland en Duitsland bekendgemaakt. Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Quinten Timber en Mats Wieffer zijn namens Feyenoord geselecteerd.

Voor Timber is het de eerste keer dat hij tot de definitieve selectie van het Nederlands Elftal behoort. De 22-jarige middenvelder van Feyenoord draait een goed seizoen en ontvangt in de vorm van een plekje bij Oranje een fraaie beloning voor zijn uitstekende ontwikkeling.

Definitieve selectie
Keepers: Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Marco Bizot (Stade Brest).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Stefan de Vrij (Inter)

Middenvelders: Mats Wieffer (Feyenoord), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Quinten Timber (Feyenoord), Tijjani Reijnders (AC Milan), Joey Veerman (PSV), Teun Koopmeiners (Atalanta), Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq).

Aanvallers: Wout Weghorst (TSG Hoffenheim), Cody Gakpo (Liverpool), Brian Brobbey (Ajax), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Memphis Depay (Atlético Madrid).

Koeman maakt selectie Nederlands elftal bekend: Timber debuteert

Programma Nederlands Elftal
Oranje treft op 22 maart om 20:45 uur in Amsterdam EK-ganger Schotland en speelt op 26 maart om 20:45 uur in Frankfurt tegen EK-organisator Duitsland. Beide tegenstanders zijn toevalligerwijs ook de landen die het EK op 14 juni openen.

Het Nederlands elftal sluit de oefencampagne voor UEFA EURO 2024 af met oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland. De ontmoeting met Canada vindt plaats op donderdag 6 juni en die met IJsland op maandag 10 juni, daags voordat Oranje naar Duitsland reist. Beide duels beginnen om 20.45 uur en worden gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Nederland begint de groepsfase van het eindtoernooi met een duel op 16 juni in Hamburg tegen een land dat uit de play-offs komt. Daarna volgen nog confrontaties met Frankrijk (21 juni, Leipzig) en Oostenrijk (26 juni, Berlijn).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties