Overzicht: de wedstrijden van alle Feyenoord-internationals op een rijtje

Overzicht: de wedstrijden van alle Feyenoord-internationals op een rijtje

Het clubvoetbal ligt weer even stil en Feyenoord ziet deze week diverse internationals uitvliegen. Wanneer komen hun teams in actie? Waar spelen ze om? En hoe groot is de kans op speeltijd? FR12.nl beantwoordt die vragen in onderstaand overzicht.

Nederland: Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer, Quilindschy Hartman, Calvin Stengs
Vrijdag 13 oktober, 20:45 uur: Nederland - Frankrijk (EK-kwalificatie)
Maandag 16 oktober, 20:45 uur: Griekenland - Nederland (EK-kwalificatie)

Voor de vier Feyenoorders - Calvin Stengs voegde zich op het laatste moment bij dit rijtje - die voor Oranje mogen uitkomen, staan twee belangrijke wedstrijden te wachten. In de EK-kwalificatiepoule staat Nederland nog net op plek 2, wat recht geeft op een EK-ticket. Deze week speelt het tegen de twee grootste concurrenten: koploper Frankrijk en Griekenland, dat met evenveel punten uit één wedstrijd meer op plek 3 staat. De vraag is ook welke Feyenoorders in deze wedstrijd in actie mogen komen. Voor Quilindschy Hartman zou het zijn debuut zijn in het Nederlands elftal.

Tsjechië: Ondrej Lingr
Donderdag 12 oktober, 20:45 uur: Albanië - Tsjechië (EK-kwalificatie)
Zondag 15 oktober, 18:00 uur: Tsjechië - Faeroër Eilanden (EK-kwalificatie)

Achtvoudig Tsjechisch international Ondrej Lingr neemt het donderdag met zijn land op tegen Albanië, in een directe strijd om de koppositie in EK-kwalificatiegroep E. Enkele dagen later wacht een op papier makkelijkere wedstrijd. Dan speelt Tsjechië tegen de Faeroër Eilanden, die pas één punt wisten te bemachtigen. Het is te hopen dat Lingr daarin minuten mag maken, maar basisspeler was hij sinds juni 2022 al niet meer voor zijn land.

Slowakije: Dávid Hancko & Leo Sauer
Vrijdag 13 oktober, 20:45 uur: Portugal - Slowakije (EK-kwalificatie)
Maandag 16 oktober, 20:45 uur: Luxemburg - Slowakije (EK-kwalificatie)

Ook Slowakije is nog volop in de race om zich te kwalificeren voor het EK van 2024. Daarvoor kan de ploeg, waar Dávid Hancko momenteel de vaste linksback is, deze week goede zaken doen. De nummer 2 uit groep J begint met een uitwedstrijd tegen koploper Portugal en speelt vervolgens tegen de nummer 3 Luxemburg. Ook jongeling Leo Sauer is er voor het eerst bij. De 17-jarige linksbuiten kan zijn debuut maken en daarmee de jongste Slowaakse international ooit worden.

Mexico: Santiago Gimenez
Zondag 15 oktober, 02:30 uur: Mexico - Ghana (vriendschappelijk)
Woensdag 18 oktober, 02:00 uur: Mexico - Duitsland (vriendschappelijk)

Zoals bekend, en tot irritatie van Arne Slot, komt Santiago Gimenez met Mexico opnieuw pas laat in actie. Daarbij gaat het ook nog eens om twee oefenwedstrijden. Ghana en Duitsland zijn daarin de tegenstanders. 20-voudig international Gimenez is bij zijn land nog lang niet altijd basisspeler, al is het de vraag of de bondscoach hem gezien zijn huidige vorm nog wel op de bank kan houden.

Japan: Ayase Ueda
Vrijdag 13 oktober, 12:35 uur: Japan - Canada (vriendschappelijk)
Dinsdag 17 oktober, 12:10 uur: Japan - Tunesië (vriendschappelijk)

Wat voor Gimenez geldt, geldt helaas ook voor zijn concurrent Ayase Ueda. Hij reist af naar Japan voor de oefeninterlands tegen Canada en Tunesië. De spits, die doorgaans wel zijn minuten maakt in de nationale ploeg, maakte in zijn laatste 2 interlands zijn eerste 2 goals voor zijn land. Helaas liep hij destijds ook een blessure op, dus het is nu hopen op een betere afloop.

Iran: Alireza Jahanbakhsh
Vrijdag 13 oktober, 20:00 uur: Jordanië - Iran (vriendschappelijk)

Waar zijn rol bij Feyenoord wat kleiner is geworden, speelt Alireza Jahanbakhsh bij Iran nog steeds vrijwel altijd. Ook dit keer is de aanvaller, die voor zijn land geregeld de aanvoerdersband mag dragen, weer van de partij. Voor hem staat dit keer maar één wedstrijd op het programma: een oefenwedstrijd tegen Jordanië.

Peru: Marcos Lopez
Vrijdag 13 oktober, 02:00 uur: Chili - Peru (WK-kwalificatie)
Woensdag 18 oktober, 04:00 uur: Peru - Argentinië (WK-kwalificatie)

Als tweede linksback van Feyenoord kan Lopez helaas niet echt genieten van veel speelminuten in het elftal van Arne Slot. Toch is hij gewoon een volwaardig international van zijn land met 29 interlands en heeft hij vooral de pech dat een uitstekende Quilindschy Hartman nog voor hem zit op zijn positie. Samen met oud-Feyenoorder Renato Tapia speelt Peru interlands tegen Chili en Argentinië.

Algerije: Ramiz Zerrouki
Donderdag 12 oktober, 21:00 uur: Algerije - Kaapverdië (vriendschappelijk)
Maandag 16 oktober, 18:00 uur: Algerije - Egypte (vriendschappelijk)

Ook Ramiz Zerrouki is vaak basisspeler voor zijn Algerije. Hij reist af voor twee oefenwedstrijden in eigen land, waarin Kaapverdië en Egypte de tegenstanders zijn.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties