Opstelling Nederlands Elftal: Geertruida en Hartman in de basis

Opstelling Nederlands Elftal: Geertruida en Hartman in de basis

Ronald Koeman heeft zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Frankrijk bekendgemaakt. Voor het Nederlands Elftal is dit de vijfde wedstrijd in de EK-kwalificatie. Namens Feyenoord beginnen Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman in de basis, terwijl Mats Wieffer en Calvin Stengs op de bank beginnen. Het duel wordt om 20:45 uur afgetrapt.

In de afgelopen weken zag Koeman een heel groot gedeelte van zijn selectie geblesseerd wegvallen. De blessures van Jurriën Timber, Sven Botman, Matthijs de Ligt, Memphis Depay, Cody Gakpo en Feyenoorder Justin Bijlow waren al voor de bekendmaking van de selectie bekend. Echter bleef het hier niet bij voor de bondscoach, want na de laatste speelronde vielen ook Mark Flekken, Steven Berghuis, Teun Koopmeiners en Noa Lang af. Dat een aantal spelers op het laatste moment afhaakte pakte voor Calvin Stengs goed uit, hij zit namelijk voor het eerst in twee jaar weer in de wedstrijdselectie van Oranje.

Hartman gaat vandaag voor het eerst ooit minuten maken in het Nederlands Elftal en zal gaan spelen met rugnummer twaalf, het rugnummer dat Geertruida eerder ook gebruikte. Voor de centrale verdediger is dit alweer zijn vijfde interland en vanavond zal hij aantreden met rugnummer twee. Voor Wieffer en Stengs is het nog afwachten of ze tegen Frankrijk hun vijfde en achtste interland mogen spelen.

Opstelling Nederlands Elftal
Verbruggen; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké, Hartman; De Roon, Reijnders, Veerman; Weghorst, Simons.

Opstelling Frankrijk
Maignan; Clauss, Konaté, L. Hernández, T. Hernández; Tchouameni, Griezmann, Rabiot; Coman, Muani, Mbappé.

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties