Onbegrip over niet ingrijpen van de VAR bij overtreding op Stengs

Onbegrip over niet ingrijpen van de VAR bij overtreding op Stengs

Een haast schandalige tackle op Calvin Stengs overschaduwd het feit dat Feyenoord de finale van de KNVB Beker heeft behaald enorm. Er wordt gevreesd voor het feit dat de middenvelder er voor langere tijd uit zal liggen, nadat hij in de slotfase van de wedstrijd per brancard in tranen het veld verliet. Het moment werd door de VAR amper tot niet bekeken en daar is de nodige ongeloof bij.

Mario van der Ende, voormalig scheidsrechter met meer dan 600 wedstrijden achter zijn naam, liet op X weten dat dit in zijn ogen bestraft had moeten worden. "Zojuist de overtreding op Calvin Stengs bij Feyenoord - FC Groningen nog even teruggekeken. Onbegrijpelijk dat hier niet direct een rode kaart werd getoond en de VAR niet ingreep." Marvin Peersman kreeg slechts een gele kaart voor zijn overtreding.

Direct na afloop van de wedstrijd waren de reacties bij ESPN ook duidelijk. Alleen Karim El Ahmadi twijfelde nog, maar Kees Kwakman sloot zich volledig aan bij Jan Joost van Gangelen, die het allebei een rode kaart vonden: "Het slaat helemaal nergens op eigenlijk. Natuurlijk is het niet de intentie van Peersman, maar kijk hoe hij daar met twee benen in het duel komt. Dan zeggen ze waarschijnlijk vanuit het VAR-centrum: 'intensiteit'. Maar kijk even hoe het met Stengs afloopt."

"Ik ben nogal snel van de rode kaarten, dus wat mij betreft kan je er hier zeker een voor trekken", vervolgt de voormalig middenvelder van FC Volendam en FC Groningen. "Dat andere been er ook bij. Hij kan nooit bij de bal. Natuurlijk is het ongelukkig dat Stengs dit dan oploopt, want vaker loopt het ook goed af. Maar je neemt gewoon het risico dat je iemand zo blesseert."

Slot aangeslagen
Na afloop van de wedstrijd verscheen Arne Slot voor de camera van ESPN en daar kwam de trainer van Feyenoord redelijk aangeslagen over. Stengs heeft namelijk eerder een zware knieblessure gehad en dat beïnvloed de middenvelder nog altijd. ''De exacte diagnose, die kunnen we nog niet stellen. Dat is iets wat de komende dagen moet gebeuren. Of ik vrees voor het ergste? Daar houd je wel rekening mee. Laten we alsjeblieft hopen dat het deze jongen bespaard blijft, want hij is nu al goed voor ons. Ik heb ook met Calvin gewerkt voor zijn blessure en toen was hij echt belachelijk goed.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties