Ochtendjournaal: Alles wat de spelers te horen kregen was: 'finale, finale'

Ochtendjournaal: Alles wat de spelers te horen kregen was: 'finale, finale'

Feyenoord speelde geen indrukwekkende wedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar won wel met 0-1. Die drie punten en het feit dat iedereen de wedstrijd zonder kleerscheuren doorkwam, was met het oog op de bekerfinale van volgende week het belangrijkst. Dat merkten ook de ochtendkranten.

"Feyenoord moest een middagje 'fysiek voetbal' overleven in Sittard, waar de thuisclub onder leiding van Danny Buijs het na het zien van de beelden tegen Ajax (6-0) maar even over een andere boeg gooide", schreef De Telegraaf maandagochtend. En dus kwamen na de wedstrijd best wat spelers van Feyenoord strompelend binnen. "Mede door de winst in Limburg en het feit dat er geen botbreuken waren, kon trainer Arne Slot er wel mee leven."

"De spelers van Feyenoord wandelden richting het uitvak en alles wat ze te horen kregen was: 'finale, finale'", merkte het Algemeen Dagblad op. "Mats Wieffer plofte neer met alle camera's op zich gericht en kreeg bijna alleen maar vragen over de eindstrijd van volgende week tegen NEC. Slot wist ook wel waar het over zou gaan, toen hij zijn licht moest laten schijnen over de wedstrijd tegen Fortuna Sittard."

En dus blikte ook die krant vooral vooruit op de week die komen gaat. Daarin is Slot niet van plan om veel anders te doen dan normaal. "Al kun je na wederom een moeizame prestatie van Santiago Gimenez twisten of de pikorde in de spitspositie zo vast zou moeten staan. Ayase Ueda viel in Limburg goed in, al rondde hij alleen voor de doelman niet af. Slot vond de wedstrijd tegen Fortuna een 'echte wedstrijd voor Ueda'. Of de finale tegen NEC dat ook zou kunnen zijn, wenste hij uiteraard niet te verklappen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties