Nieuwkoop trots: ''Het is een prachtige mijlpaal''

Bart Nieuwkoop werd voorafgaand aan de wedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo in het zonnetje gezet. De verdediger speelde tegen RKC Waalwijk zijn honderdste wedstrijd in het shirt van de Rotterdammers. Reden genoeg om Nieuwkoop te bedanken met een bosbloemen en een cadeau.

''Het is een prachtige mijlpaal, daar ben ik ontzettend trots op'', vertelt Nieuwkoop in gesprek met Feyenoord Media. De 28-jarige verdediger bereikte de honderd wedstrijden over twee periodes. ''Dat maakt het misschien nog wel mooier. Als je eenmaal weggaat bij een wedstrijd of tachtig dan verwacht je niet dat je de honderd gaat halen. Na twee jaar terugkomen, prachtig dat ik het dan toch heb gehaald.''

Heracles Almelo
Feyenoord begon fanatiek aan de thuiswedstrijd van zondagavond, zo zag ook Nieuwkoop. ''Dat was ook de boodschap. Veel energie brengen, zeker in het eerste kwartier. Ik denk dat we met name de eerste helft goed onder druk hebben gezet, waardoor ze moeilijk tot voetbal kwamen. 3-0, geen tegendoelpunt.. Misschien niet de allerbeste wedstrijd, maar een hele mooie en goede overwinning.''

In het begin van de tweede helft en met een voorsprong op zak zag men Feyenoord gas terug. Was het de bedoeling om energie te sparen? ''Dat was niet het geval natuurlijk. Je wil het gewoon doorzetten. Het viel misschien een beetje dood, dat is een beetje zonde van de beker. Uiteindelijk win je wel met 3-0 en daar zijn we blij mee.''

Nieuwkoop kwam in de tweede helft binnen de lijnen, maar moest wel een minuut of acht wachten totdat het spel even stil lag om daadwerkelijk te wisselen. ''Dit was wel heel extreem, volgens mij vanaf minuut 62. Ik weet niet wanneer we precies erin gingen, het voelde heel erg lang. Je bent wel warm, maar op een gegeven moment denk je wel, nu mag de bal wel uitgaan. Toch fijn dat je nog mag invallen.''

''Met Lingr en Igor weet je dat je energie in de wedstrijd kan brengen, dus die instructies kregen we mee en dat is fijn dat Igor snel de 3-0 binnenschiet.'' Nieuwkoop krijgt de vraag of hij veel heeft gekeken naar Zlatan Ibrahimović. ''Nee, je bedoelt de aannemen? Hij ging iets over mij heen en eigenlijk dacht ik: ik steek mijn been uit en hopelijk valt die goed. Dat gebeurde, maar helaas kon ik hem niet meenemen.''