Nelson maakt winnende voor Arsenal in minuut 98

Reiss Nelson kan de komende dagen niet meer stuk bij Arsenal. De oud-Feyenoorder heeft puntverlies voorkomen voor de koploper van de Premier League. Nelson kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen tegen het Bournemouth van Marcos Senesi, die Bournemouth eerder in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong had gezet.

Nelson was bij de 2-2 van Arsenal belangrijk met een assist en maakte in de blessuretijd dus de winnende treffer. De vleugelaanvaller, die afgelopen seizoen 32 wedstrijden speelde voor Feyenoord, liet met zijn doelpunt het Emirates Stadium ontploffen. Arsenal is nog volop in de race voor het kampioenschap. Het verschil met Manchester City blijft door de overwinning vijf punten.

''Toen de bal voor mijn voeten kwam, dacht ik alleen maar: geef me één kans om nog te schieten'', blikt Nelson terug op het moment in gesprek met de BBC. ''Ik ben nu echt door het dolle heen. Ik ben zo gelukkig. We hebben dit soort momenten nodig als we all the way willen gaan. We kijken ook niet meer naar wat de andere clubs doen. De focus moet echt op onze eigen wedstrijden liggen.''

''Als een echte Arsenal-fan kan ik alleen maar zeggen dat dit een geweldige middag was. Ik ben al mijn hele leven bij Arsenal en deze goal betekent heel veel voor mij. Iedereen werd gek'', aldus de 23-jarige aanvaller, die aast op zijn definitieve doorbraak in de eerste selectie.