Nederlands elftal oefent in maart tegen Schotland en Duitsland

Nederlands elftal oefent in maart tegen Schotland en Duitsland

De KNVB heeft de eerstvolgende twee wedstrijden van het Nederlands elftal bekendgemaakt. In maart oefent Oranje tegen achtereenvolgens Schotland en Duitsland. Voor verschillende Feyenoorders is dit gelegenheid om zichzelf te bewijzen aan bondscoach Ronald Koeman in aanloop naar het EK van 2024.

Op vrijdag 22 maart speelt Nederland een thuiswedstrijd - waar is nog niet bekend - tegen Schotland. Vier dagen later, op dinsdag 26 maart, wacht Duitsland, het gastland van het EK van komende zomer. Op het EK zelf is Oranje ingedeeld bij Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar van de play-offs tussen Wales, Finland, Polen en Estland.

Feyenoorders op het EK
Diverse Feyenoorders maken kans om met Oranje het EK van 2024 te spelen. Tijdens de laatste interlandperiode werden Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Calvin Stengs opgeroepen. Ook Quinten Timber leek dicht bij een plek in de selectie, maar heeft veel concurrentie op het middenveld.

Op basis van de laatste interlands lijkt Hartman het meest zeker van een basisplaats. Ook Geertruida stond vaak in de basis, maar hij ontbrak tijdens de laatste interlands door een blessure. Wieffer staat voor een zware concurrentiestrijd op het middenveld, terwijl Bijlow voorlopig moet toekijken hoe Bart Verbruggen het doet als eerste keeper. Stengs was het verst verwijderd van een basisplaats, maar hij liet zich in het laatste duel wel zien met een hattrick tegen Gibraltar.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties