El Ahmadi: ''Feyenoord is mentaal heel sterk''

Karim El Ahmadi heeft de laatste weken Feyenoord van dichtbij mogen meemaken. De oud-voetballer is tegenwoordig analist bij de ESPN en het valt El Ahmadi op dat de groep mentaal enorm sterk is. Trainer Arne Slot laat de Rotterdammers geen moment verslappen. El Ahmadi noemt de uitoverwinning tegen Sparta Rotterdam als voorbeeld.

''Toen we hoorden of zagen dat onze concurrent Ajax had verloren of gelijkgespeeld in het jaar dat we kampioen werden, waren er echt vijf of zes jongens die aan het juichen waren'', vertelt El Ahmadi in gesprek met Feyenoord TV. ''We waren zo blij. Wat me opviel na de wedstrijd tegen Sparta was hoe kalm iedereen was. Trauner was heel rustig en Hancko liep ook heel rustig rond. Ze lieten zien dat ze al bezig waren met de volgende wedstrijd en niet te lang bij de vreugde van die wedstrijd bleven hangen.''

''Toen ze van de kleedkamer naar de bus gingen, hield ik ze een beetje in de gaten en dat viel me echt op. Als je kijkt naar Kokcu, Hancko en Trauner, dan zie je dat het ervaren spelers zijn die hier goed mee om kunnen gaan. Ze hebben dit seizoen al bewezen wat ze waard zijn en de trainer kan ze goed voorbereiden op dit soort situaties. Ik heb er vertrouwen in dat ze donderdag een goede kans maken om door te gaan.''

El Ahmadi merkt dat de mentale instelling in de spelersgroep en de rest van de club is veranderd. ''Op deze manier kan je misschien ook wel structureel meedoen om het kampioenschap en niet om de zoveel jaar. Dat is goed hoe Feyenoord zich nu ontwikkelt en ook binnen de club.'' De oud-voetballer verwacht dat Feyenoord donderdag tegen AS Roma gelijkspeelt en daardoor de halve finale van de Europa League gaat bereiken.

Lees meer over
El Ahmadi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties