Krabbendam: "Hij gaat richting Guidetti en Pelle, die status"

Krabbendam: "Hij gaat richting Guidetti en Pelle, die status"

Santiago Gimenez lijkt met de week belangrijker te worden voor Feyenoord. Ook tegen RKC Waalwijk vond clubwatcher Martijn Krabbendam de Mexicaan - die bij vier van de vijf goals een rol speelde - de beste man van het veld. Hij sprak in een video van VI Pro over de ontwikkeling van de jonge spits.

"Ik vond Gimenez uitstekend spelen", trapte hij af. "Niet eens door z'n goals, want hij maakte pas de vijfde, maar ook in z'n combinatiespel. Hier en daar een hakje, aanspeelbaar, sterk. Die gozer wordt met de week beter. Wat ook opvalt: bijna ieder balcontact van hem is een schot op doel. Van alle spits in de Eredivisie schiet hij sowieso het vaakst op goal, maar daar heeft hij dus ook de minste balcontacten voor nodig."

"Langzaam groeit deze jongen uit tot een fenomeen. Het hele stadion is nu al gek met hem. Hij gaat richting Guidetti, Pelle; die status. Als je kijkt naar z'n cijfers sowieso. Guidetti heeft nog steeds de beste cijfers aller tijden - die liep bijna één op één - en Pelle zit daar kort achter. Gimenez staat nog wat lager op die ranglijst, maar speelde in het begin niet alles en moest erin groeien. Als je ziet hoe hij nu speelt..."

Krabbendam somde de cijfers van Gimenez op: 5 goals in de Europa League, 3 in de KNVB Beker en 10 in de Eredivisie. "Het worden er steeds meer en het gaat ook steeds makkelijker. Logisch dat deze jongen heel populair is. In het begin was het nog de vraag of hij of Danilo de eerste spits zou worden, maar de ontwikkeling van Gimenez gaat zo snel, dat daar geen twijfel meer over mogelijk is."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties