Kökcü laat voeten spreken en scoort voor SL Benfica

Kökcü laat voeten spreken en scoort voor SL Benfica

Orkun Kökcü heeft zijn voeten laten spreken na zijn disciplinaire schorsing. De oud-Feyenoorder was voor de interlandperiode van maart kritisch tijdens een interview op trainer Roger Schmidt en dat leverde de 23-jarige middenvelder een boete op en werd voor de competitiewedstrijd tegen Casa Pia buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Kökcü was het niet eens met enkele tactische beslissingen waardoor hij het gevoel had zichzelf niet volledig te kunnen laten zien bij SL Benfica. De verwachtingen van de recordaankoop voor de Portugezen zijn hoog en zijn eerste maanden verliepen moeizaam. Na een goed gesprek tussen beide partijen is Kökcü in genade aangenomen en kreeg hij tegen Chaves en Sporting CP speeltijd als invaller.

Zondagavond tegen Moreirense FC mocht Kökcü het weer laten zien vanaf de aftrap en bewees direct zijn meerwaarde in het elftal. De oud-Feyenoorder was na achttien minuten trefzeker tegen de nummer zes in de Liga Portugal. Kökcü scoorde in de 3-0 gewonnen wedstrijd zijn vierde doelpunt van het seizoen en staat op tien assists in alle competities.

Voor Feyenoord blijft het enorm belangrijk dat Kökcü zichzelf blijft ontwikkelen bij SL Benfica. De Rotterdammers hebben afgelopen zomer namelijk een doorverkooppercentage bedongen van 25 procent. Kökcü maakte in de zomer van 2023 voor een bedrag van 25 miljoen euro de overstap, en dat bedrag zal door verplichte bonussen nog oplopen naar dertig miljoen euro.

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties