Jans klaar voor bekerduel: "Als je in De Kuip komt is het altijd speciaal"

Jans klaar voor bekerduel: "Als je in De Kuip komt is het altijd speciaal"

Voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond kreeg Ron Jans al mooie complimenten van Arne Slot. De trainer van FC Utrecht laat duidelijk zien zijn club naar de weg omhoog te helpen en heeft het eerder ook goed gedaan bij FC Twente. Zelf blikt de 65-jarige hoofdtrainer vooruit op het duel in De Kuip en heeft hij er vooral zin in.

"We hebben een teaser laten zien met punten waar we Feyenoord mogelijk pijn kunnen doen, maar ook dat FC Utrecht ooit in de beker heeft gewonnen uit bij PSV met 1-3", reageert Jans op de vraag hoe hij zijn elftal heeft voorbereid. "Als je de beker wil winnen moet je, voordat je in de finale staat, ook wel iets speciaals doen. Als je in De Kuip komt is het altijd speciaal."

Hoewel FC Utrecht al tien wedstrijden ongeslagen is, wordt er soms ook onnodig gelijkgespeeld. "Er is soms geen logica op ons te trekken, want als we tegen de beter ploegen spelen, dan doen we het eigenlijk wel goed. Als we het spel moeten maken tegen andere ploegen, dan gaat het toch wat stroever."

Wat Jans verwacht van de wedstrijd? "Heel veel druk op de bal, vanaf de eerste seconde De Kuip erachter en aan de bal zullen ze proberen door de linies heen te spelen. Ze hebben natuurlijk ook een topscorer. Om maar eens te beginnen: als die niet scoort, dan wordt het wel iets makkelijker. Ik zou het wel mooi vinden, zo’n stuntje."

FC Volendam
Onlangs maakten de Volendammers het Feyenoord enorm lastig in Rotterdam, maar Jans neemt daar geen voorbeeld aan. "Ik geloof dat ze negentien procent balbezit hadden en 5-3-2 speelden, allemaal voor de goal en ze bleven maar in die wedstrijd hangen. Dat past niet bij ons. Wij zullen ook goed moeten verdedigen, maar wij zullen hopelijk wat vaker de bal hebben dan negentien procent."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties