Israël: "Meer vertrouwen dan een paar maanden geleden"

Israël: "Meer vertrouwen dan een paar maanden geleden"

In aanloop naar de Klassieker bezocht ESPN twee Feyenoorders in Amsterdam op. Een van hen is uiteraard clubicoon Rinus Israël. Hij blikte samen met naamgenoot, ras-Amsterdammer en Feyenoord-supporter Rinus Haneveer vooruit op de clash van vanmiddag.

"Toen ik hersens kreeg, ging ik naar Feyenoord", zo legde Haneveer zijn supporterschap uit. "In '63 was ik voor het eerst in De Kuip en daarna ben ik nooit meer weggeweest. Waarom geen Ajax? Dat is mij te arrogant. Ik hou niet van arrogante mensen."

"Daar herken ik me wel in", haakte Israël in. "Ik heb in de jeugd bij DOV gespeeld, een amateurclub. Toen speelden we ook wel eens tegen Ajax. Ik vond het ook een beetje arrogante types die daar speelden. Dat was niet mijn favoriete club."

Uiteraard kennen we Israël jaren later als de Feyenoorder die onder meer in 1970 als aanvoerder de Europacup I omhoog mocht houden. "Ik heb hem tientallen malen zien spelen", zei Haneveer over zijn naamgenoot. "Het is een van de beste verdedigers die Nederland ooit heeft gehad."

Tot slot werd Israël gevraagd naar de Klassieker. "Ik heb meer vertrouwen dan een paar maanden geleden"< antwoordde hij. "Het is een elftal met meer toekomst. Ze hebben nieuwe spelers aangetrokken, goede krachten. Het centrum zit aardig in elkaar, Sinisterra ontwikkelt zich goed. Ik zie de toekomst wel optimistisch in. Maar of het vanmiddag al zo ver is... Ik denk dat 1-1 al een geweldig resultaat zou zijn."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties