''Ik kan me voorstellen dat Slot ervoor kiest om hem te laten staan''

''Ik kan me voorstellen dat Slot ervoor kiest om hem te laten staan''

Feyenoord en NEC strijden zondag tegen elkaar om de TOTO KNVB Beker. De Nijmegenaren stonden vier keer in de finale en wisten het toernooi nog nooit te winnen. De Rotterdammers wisten de beker dertien keer te winnen. Oud-Feyenoorder Joop Hiele had met een gestopte strafschop een belangrijk aandeel tijdens de gewonnen bekerfinale tegen Ajax in 1980.

"In eerste instantie liep het niet goed bij ons," blikt Hiele terug op zijn heldenrol tijdens de eerste Klassieker ooit in de bekerfinale. "Ajax was de betere ploeg en kwam op voorsprong door een goal van Frank Arnesen. Toen ging de bal ook nog op de stip. Karel Bonsink zat niet zo lekker in de wedstrijd en Arnesen wel, maar toch wilde Bonsink per se die penalty nemen en die stopte ik vervolgens met mijn voet. Daardoor bleven we in de wedstrijd en uiteindelijk zou het helemaal omdraaien en wonnen we met 3-1. Het is heel lekker voor de club, het team, de supporters, maar ook jezelf dat je op zo’n belangrijk moment die penalty hebt kunnen stoppen."

Hiele keepte in totaal 376 wedstrijden in het shirt van Feyenoord en won diverse prijzen. De finale in 1980 vergeet de geboren Rotterdammer niet meer. "Het was de eerste prijs die ik pakte met Feyenoord. In die tijd won de club niet zoveel prijzen, dus dat was wel een speciaal moment. In totaal heb ik twee keer de beker gewonnen en ben ik één keer kampioen geworden. Dat zijn mooie hoogtepunten, maar ik ben trots op mijn hele carrière. Ik heb twaalf jaar het doel van Feyenoord verdedigd en dat kunnen niet veel mensen zeggen."

Wellenreuther
Naast dat Hiele met veel plezier terugkijkt op zijn carrière volgt hij Feyenoord nog altijd op de voet. Vooral de keeperskwestie wordt altijd met extra belangstelling bekeken. De keuze van trainer Arne Slot om zondag Timon Wellenreuther op te stellen, is volgens Hiele logisch. "Dat snap ik ergens wel. Wellenreuther heeft het de afgelopen periode gewoon goed gedaan. Hij heeft me echt positief verrast. En daarom kan ik me wel voorstellen dat Slot ervoor kiest om hem te laten staan, ook omdat Justin na zijn blessure nog geen wedstrijd heeft gekeept."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties