Huiswerk voor Feyenoord na verloren duel om Johan Cruijff Schaal

Huiswerk voor Feyenoord na verloren duel om Johan Cruijff Schaal

Feyenoord is er niet in geslaagd om de eerste prijs van het seizoen te pakken. De Rotterdammers gingen in De Kuip onderuit tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Voor de ploeg van trainer Arne Slot is er voldoende stof om over na te denken en te verbeteren aan het vertoonde spel.

Feyenoord begon de wedstrijd met Calvin Stengs op tien en Alireza Jahanbakhsh als rechtsbuiten. De start van de Rotterdammers was veelbelovend met enkele goede mogelijkheden. Igor Paixão werd na tien minuten spelen door Jahanbakhsh alleen voor de keeper gezet via een uitstekende voorzet. De Braziliaan kon echter niet afronden en stuitte op sluitpost Benitez. Langzaam nam PSV de overhand en hadden de Rotterdammers vooral op het middenveld moeite om de grip terug te krijgen.

Huiswerk voor Feyenoord na verloren duel om Johan Cruijff Schaal

PSV werd een aantal keer gevaarlijk en had in de eerste helft het meeste balbezit. Marcus Pedersen liet Noa Lang een aantal keer uit zijn rug weglopen, waardoor de Eindhovenaren vooral via de linkerkant dreigend waren. Daarentegen stond wel dat Lang amper meeliep om terug te verdedigen, maar met de geboden ruimte werd door de Noor en Feyenoord te weinig gebruik van gemaakt. Tijdens de rust besloot trainer Arne Slot om geen wissels toe te passen.

Met dezelfde namen begon Feyenoord aan de tweede helft en was het vermaak hoog in De Kuip. Paixão liet zijn klasse zien door een fraaie individuele actie tot een doelpunt om te zetten. Alleen de Braziliaan stond buitenspel, waardoor het feest in De Kuip niet doorging. Twee minuten later werd er ook een doelpunt van PSV afgekeurd. Luuk de Jong stond buitenspel, waardoor ook de treffer van de Eindhovenaren werd geannuleerd.

Huiswerk voor Feyenoord na verloren duel om Johan Cruijff Schaal

Feyenoord kon vandaag een uur beschikken over Gimenez en Stengs. De spits werd vervangen door Minteh en Stengs werd naar de kant gehaald voor Timber. De talentvolle huurling van Newcastle United speelde een half uur lang in de punt van de aanval. Nadat PSV al een aantal keer dreigend was en Justin Bijlow Feyenoord een aantal keer wist te redden, wist Noa Lang wel te scoren. De aanvaller kon van dichtbij binnentikken. In de resterende minuten en zes minuten extra tijd slaagde Feyenoord er niet meer in om te scoren.

Opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Stengs; Jahanbakhsh, Gimenez, Paixão.
PSV: Benitez; Teze, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt; Sangaré, Babadi, Veerman; Bakayoko, de Jong, Lang.

Lees meer over
Johan Cruijff Schaal
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties