Hendriks ontvangt goed nieuws: ''Ik blijf dit seizoen bij Feyenoord''

Hendriks ontvangt goed nieuws: ''Ik blijf dit seizoen bij Feyenoord''

Feyenoord heeft besloten om Ramon Hendriks deze zomer niet te verhuren of te verkopen. De talentvolle verdediger blijft dit seizoen onderdeel van de eerste selectie van de Rotterdammers, zo vertelt Hendriks in gesprek met RTV Rijnmond.

"Het gaat goed. Ik voel me fit en heb tijdens de vakantie doorgetraind. Ik ben helemaal klaar om dit seizoen te starten", vertelt Hendriks na afloop van de oefenwedstrijd tegen Club Brugge. "Het plan is dat ik nu bij Feyenoord blijf. We hebben niet gesproken of ik wegga of niet, maar gewoon dat ik erbij blijf."

"Het is niet per se een verrassing. Het is altijd zo dat wanneer je een jaar wordt verhuurd, je opnieuw de plannen moet aanhoren. Ik heb vorig jaar niet veel gespeeld, maar het is ieder jaar hetzelfde: je moet jezelf laten zien in de voorbereiding, en dat is dit jaar niet anders."

Volwassen Hendriks
De 21-jarige verdediger heeft wel het gevoel dat hij zich heeft ontwikkeld afgelopen seizoen bij FC Utrecht. ''Ik heb een paar wedstrijden gespeeld, waarin ik wat Eredivisie-ervaring heb opgedaan, ook al was het niet veel. Ik denk dat je heel veel leert van een blessure, vooral hoe je er mentaal instaat en hoe je met je sport bezig bent. Ik denk dat een volwassen Ramon dit seizoen bij Feyenoord speelt.''

Spelers komen fysiek vaak een stuk sterker terug na een zware blessure. Ook Hendriks heeft nu het idee dat hij in dat opzicht grote stappen heeft gemaakt. ''Ik denk dat dat het geval is bij mij. Ik heb heel veel tijd in de sportschool doorgebracht. Mijn knie en bovenlichaam zijn sterker geworden.'' Hendriks heeft in De Kuip een contract tot medio 2025.

Lees meer over
Ramon Hendriks
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties