Hamer: "Kampioenswedstrijd was mooiste dag uit mijn carrière"

Hamer: "Kampioenswedstrijd was mooiste dag uit mijn carrière"

Gustavo Hamer nam in 2018 na zeven jaar definitief afscheid van Feyenoord. In Rotterdam bleef zijn doorbraak uit, maar bij zijn huidige club Coventry City is de 24-jarige middenvelder een gewaardeerde vaste kracht. "Ik ben totaal niet met een terugkeer bezig, maar ik denk zeker dat ik goed genoeg ben voor een plaats in Feyenoord 1", stelde hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Daar blikte hij onder meer terug op zijn tijd bij Feyenoord, waar zijn doorbraak uitbleef. "Dat vind ik nog steeds jammer. Toen ik bij het eerste elftal kwam, had ik Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena als concurrenten. El Ahmadi is een van de beste middenvelders waar ik ooit mee heb gespeeld en Vilhena was toen international. Dus ik zeg niet dat ik in de basis had gehoord, echt niet. Maar ik hoopte wel op een vaste plek in de selectie."

Die kreeg hij niet; Hamer kwam tot slechts twee officiële duels in Feyenoord 1. Zijn debuutwedstrijd was een bijzondere, uit bij Ajax. "We verloren, dat was wel een smetje op die middag. Toch glim ik nog steeds van trots als ik aan mijn officiële debuut in Feyenoord 1 denk. Dat was jarenlang een jongensdroom, die toen uitkwam. Daarna hield het in het eerste alleen snel op."

Toch kijkt hij zeker niet negatief terug op zijn tijd bij Feyenoord. Hij beleefde er zelfs het absolute hoogtepunt van zijn loopbaan. "De dag dat we kampioen werden is de mooiste uit mijn carrière so far. "Niet eens mijn debuut tegen Ajax of het spelen in een volle Kuip tegen Go Ahead. Ook dat was magisch, maar het kampioenschap was nog mooier. Dat pakt niemand me meer af."

Lees hier het volledige interview met Gustavo Hamer.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties