Gimenez: "De fans geven me het gevoel of ik hier uit de jeugd kom"

Gimenez: "De fans geven me het gevoel of ik hier uit de jeugd kom"

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat de traditionele terugblikken weer onderwerp van gesprek zijn. Zo staat Santiago Gimenez met een enorm interview op de cover van de kersteditie van Voetbal International. 2023 was het jaar dat de Mexicaan echt doorbrak bij Feyenoord en hij bijvoorbeeld ook een hattrick maakte tegen Ajax.

"Ik had nooit gedacht dat ik zo veel zou scoren", begint Gimenez over de 31 doelpunten die hij dit kalenderjaar al heeft gescoord. "Ik dank God. Hij laat me dit leven leiden, Hij heeft me laten houden van Feyenoord, want dat dóé ik. De supporters verdienen een spits die scoort en ik ben blij dat ik die spits mág zijn." De Mexicaan staat nu in een rijtje met spelers als Luis Suarez, Dirk Kuijt en Mateja Kezman. Hij is het dan ook niet eens met de kritiek dat het in de Eredivisie altijd makkelijk scoren is. "Het is áltijd moeilijk om veel te scoren, of ’t nou tijdens trainingen is, of gewoon gedurende een partijtje voetbal in het park. Doelpunten komen nooit vanzelf."

Sfeer in de selectie
"Ik heb dit jaar veel gelachen", vervolgt Gimenez zijn verhaal. De 22-jarige aanvaller gaat in op het groepje dat hij vormt met Igor Paixão, Marcos Lopez en Yankuba Minteh en de lol die zij met elkaar hebben. Toch zit de sfeer in de hele groep wel goed, want de Mexicaan benoemt Gernot Trauner als grappigste moment van het jaar.

"Als ik één ding moet noemen waar we als groep echt veel plezier van hebben gehad, was het wel het optreden van Gernot op de Coolsingel bij het vieren van het kampioenschap", zo schiet zijn gedachte terug naar het moment dat de huidige aanvoerder van Feyenoord op het stadhuis stond en zong: 'Overal waar jij gaat, gaan wij met jou mee! Feyenoord 1 ole ole'. "Vorig jaar had-ie ons ook al te pakken toen-ie na Lazio naar De Skihut ging. We wonnen die wedstrijd, plaatsten ons voor de achtste finale en de trainer gaf zijn zegen voor een vrije avond."

De beelden van Trauner in De Skihut zullen bij veel supporters nog goed op het netvlies staan, maar ook binnen de selectie wordt daar regelmatig om gelachen. "Toen de volgende dag op het trainingscomplex de beelden binnenkwamen van Gernot in the club, lagen we in een deuk. Typisch iets voor hem. Als je Gernot ziet, denk je: Serieuze man, vader van drie kinderen. Maar hij is behalve een fantastische verdediger een van de leuke gasten bij ons in de selectie."

Steun van Het Legioen
Eén van de belangrijkste factoren achter het succes van Gimenez is Het Legioen. "Ik ben pas anderhalf jaar in Nederland, maar de fans geven me het gevoel of ik hier uit de jeugd kom. Vanaf de eerste dag heb ik een hechte band met de supporters van Feyenoord. Als ik scoor, juichen ze me toe, maar ik vind het vooral bijzonder hoe ze reageren als ik een kans mis. Dan hoor ik nog steeds: Santiiiiiii-agoooo. Het voelt bijna dat ik zo veel scoor omdat zíj zó veel vertrouwen in me hebben."

Gimenez is goed op de hoogte van de spitsen die Feyenoord in het verleden heeft gehad en weet dat hij deel uitmaakt van een mooi rijtje. Al snel werd hij vergelijken met John Guidetti en Graziano Pellè, al lijkt de Mexicaan een grotere toekomst voor zich te hebben. "Ik vind het mooi in dat rijtje te staan, maar ik voel me niet de koning van Rotterdam, of zo. Als spits word je nu eenmaal overal ter wereld op handen gedragen. Ik heb alleen het gevoel alsof dit in Rotterdam nog een graadje erger is."

Orkun Kokcü
2023 was ook het jaar dat Orkun Kokcü vertrok bij Feyenoord. Gimenez vertelt dat de hele selectie hem mist. "Behalve aanvoerder was hij ook de beste speler die we hadden vorig jaar én een goede gozer in de kleedkamer. Ik mis hem ook omdat ik binnen en buiten het veld goed met hem overweg kon. Hij heeft ook die mentaliteit van willen winnen ten koste van alles en ging vaak voorop in de strijd. Turkse furie, dat lijkt wel een beetje op het Mexicaanse temperament. " Toch wil hij zijn huidige teamgenoten ook niet te kort doen en vertelt de spits van Feyenoord ook hoe fantastisch de mentaliteit van Quinten Timber is.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties