Feyenoord wint in Sittard en richt vizier op bekerfinale

Feyenoord wint in Sittard en richt vizier op bekerfinale

Feyenoord heeft moeizaam weten te winnen van Fortuna Sittard. De Rotterdammers konden het goede spel tijdens de 6-0 gewonnen Klassieker tegen Ajax geen goed vervolg geven. De ploeg van trainer Arne Slot was slordig aan de bal, maar de drie punten in strijd om plek twee is wat momenteel telt.

Slot koos ervoor om in Sittard zijn basiself niet te wijzigen. Geertruida speelde linksback en deed dat weer uitstekend. De Rotterdammers kwamen zondagmiddag wel al vroeg op voorsprong via een doelpunt van David Hancko. De Slowaak schoot zijn vierde van het seizoen binnen na een goede corner van Calvin Stengs.

copyright proshots 24986755

De vroege voorsprong zorgde er niet voor dat Feyenoord makkelijker ging voetballen. De stadionclub was slordig aan de bal en wist via de snelheid van Yankuba Minteh in de eerste helft wel enkele mogelijkheden te creëren. Waar de buitenspelers in De Klassieker het verschil wisten te maken, waren Minteh en Paixão allesbehalve in vorm. Vooral de Braziliaan was ongelukkig in zijn acties.

Feyenoord wint in Sittard en richt vizier op bekerfinale

In de tweede helft leek Paixão de score te verdubbelen. De stift van de buitenspeler was weergaloos, maar hij stond eerder in de aanval buitenspel waardoor het feest niet doorging. Santiago Gimenez kwam met slechts zestien balcontacten niet in het spel voor en werd na iets meer dan een uur gewisseld voor Ayase Ueda. De Japanner kreeg een grote mogelijkheid om het duel te beslissen. Doelman Michael Verrips kwam echter als winnaar uit de strijd. Ivanusec schoot uit de rebound op de paal.

Rentree voor Trauner
Gernot Trauner maakte in de tweede helft zijn rentree in het elftal. De Oostenrijker kampte met een hamstringblessure en kwam in het veld voor Bart Nieuwkoop. Zerrouki kreeg ook nog speelminuten in Sittard. Met de invallers werden er nog enkele mogelijkheden gecreëerd, maar het vizier van de uitploeg stond niet op scherp waardoor het bij slechts een doelpunt bleef. De focus kan nu volledig op de bekerfinale van volgende week zondag.

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties