Feyenoord versterkt koppositie na overwinning op AZ

Feyenoord heeft de topwedstrijd met AZ weten te winnen in De Kuip. De Rotterdammers kwamen vroeg op achterstand, maar wisten voor de achtste keer dit seizoen een achterstand om te zetten in een resultaat. In de slotfase werd de wedstrijd dankzij Pedersen met 2-1 gewonnen.

Zonder aanvoerder Orkun Kökcü oogde Feyenoord in de eerste helft onwennig. De Rotterdammers wisten amper kansen te creëren en het was dan ook een logisch gevolg dat er al vrij snel tegen een achterstand werd aangekeken. De Alkmaarders kregen enkele kansen, maar het was uiteindelijk Javairô Dilrosun die een eigen doelpunt maakte.

Feyenoord had daarna amper het vermogen om de bal in de ploeg te houden en met snelle combinaties grote kansen te creëren. Het duurde dan ook tot vlak voor de rust dat Alireza Jahanbakhsh goed in stelling kon worden gebracht. De aanvaller kopte een voorzet van Oussama Idrissi uitstekend binnen. Het doelpunt kwam op een fijn moment.

De tweede helft kwam Feyenoord een stuk beter voor de dag. De Rotterdammers begonnen beter te voetballen en AZ had weinig meer in te brengen. De Alkmaarders waren vooral gevaarlijk vanuit de omschakeling. Hoewel Feyenoord het overwicht had, werden er amper grote kansen gecreëerd. Santiago Gimenez was tien minuten voor tijd dichtbij een doelpunt, maar de spits wist een uitstekende voorzet van Hartman niet te verzilveren.

Feyenoord ging in de slotfase nog vol voor de overwinning. AZ had weinig meer in te brengen, maar door het slordige spel van de Rotterdammers ging het in de eindfase te vaak mis. Het was uiteindelijk Pedersen die met een klein gelukje de doelman van AZ wist te passeren. De rechtsback zette De Kuip met zijn inzet in vuur en vlam. De supporters beginnen nu langzaam echt te geloven in een kampioenschap.