Feyenoord in top vijf wat betreft speelminuten van jeugdspelers

Feyenoord in top vijf wat betreft speelminuten van jeugdspelers

Feyenoord heeft dit seizoen gebruikgemaakt van diverse spelers uit de jeugdopleiding. Wanneer er een ranglijst wordt opgemaakt van alle Nederlandse clubs die actief zijn in de Eredivisie, vinden we de Rotterdammers terug op de vijfde plaats. Trainer Arne Slot heeft zes spelers uit de 'eigen jeugd' speelminuten gegeven.

CIES Football Observatory (CIES) heeft hier onderzoek naar gedaan en woensdag de cijfers bekendgemaakt. Het Zwitserse bedrijf ziet een speler als eigen jeugd wanneer hij tussen de leeftijd van 15 en 21 jaar minstens drie jaar onderdeel is geweest van de club. In het geval van Feyenoord gaat het om zes spelers. Leo Sauer, die op jonge leeftijd de overstap maakte naar Feyenoord, valt hier dus buiten.

De jeugdspelers van Feyenoord hebben een aandeel van 24,6% in de totale speelminuten. Met Justin Bijlow weer terug op doel zal dit op termijn alleen maar toenemen. NEC Nijmegen (32,2%), Vitesse (32,6%), FC Volendam (34,9%) en Ajax (45,5%) scoren hierin een stuk hoger dan Feyenoord. Heracles Almelo en Fortuna Sittard hebben dit seizoen nog geen gebruikgemaakt van een jeugdspeler die aan de criteria voldoet.

Champions League
CIES heeft ook een ranglijst gemaakt op basis van ploegen die actief zijn in de groepsfase van de Champions League. Feyenoord staat daarin op de achtste plaats van de 32 ploegen. Shakhtar Donetsk is met vijftien jeugdspelers de koploper. Real Madrid staat met acht jeugdspelers ook hoog in de peilingen. De Rotterdammers blijven PSV voor met vijf jeugdspelers op de ranglijst. RB Leipzig heeft geen enkele jeugdspeler gebruikt in het Europese toernooi.

Feyenoord in top vijf wat betreft speelminuten van jeugdspelers
Feyenoord in top vijf wat betreft speelminuten van jeugdspelers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties