El Ahmadi: "Ik vind het echt goed dat hij voor Benfica heeft gekozen"

El Ahmadi: "Ik vind het echt goed dat hij voor Benfica heeft gekozen"

In de afgelopen dagen en weken is het veel gegaan over de transfer van Orkun Kökcü. De meningen zijn erg verdeeld of SL Benfica voor hem wel de juiste stap is, maar bij Goedemorgen Play-offs hebben ze deze twijfel helemaal niet.

"Het is eigenlijk net als de Nederlandse competitie", begint Hans Kraay Jr. "Wij hebben Ajax, Feyenoord, PSV en AZ. Daar hebben ze Sporting, Benfica, Porto en het AZ is Braga. Als jij in Engeland gaat spelen is het tempo zo ongelofelijk hoog. Nu speel je die topwedstrijden en ga je in plaats van naar Brentford een keer naar Estoril en Marítimo."

Karim El Ahmadi begrijpt de keuze voor zijn vertrek naar Portugal ook wel. "En hij is nog jong, dus hij kan sowieso nog een vervolgstap maken. Ik vind het echt goed dat hij voor Benfica heeft gekozen. Hij heeft echt gekozen voor een club waar hij het meeste kans heeft om te spelen. Als hij echt naar de absolute top zou gaan, ging die denk ik niet spelen. Bij Benfica wordt hij gewoon een basisspeler en kan hij nog steeds een stap maken."

Ook Robert Maaskant begrijpt de keuze. "Hij heeft zich al geweldig ontwikkeld. Als hij echt heel veel geld wil verdienen kan hij altijd nog naar de Turkse competitie gaan. Want alle topclubs zullen hem daar met open armen ontvangen." De oud-trainer is het niet eens met de kritische geluiden. ''Ik hoor veel Feyenoord-supporters die boos zijn dat het bedrag te laag is. Maar niemand kent de afspraken tussen Kökcü en de club, want hij had vorig jaar al weggekund voor een minder bedrag. En er zit een groot doorverkooppercentage in.''

Lees meer over
El Ahmadi Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties