Doelpunt Hartman niet genoeg voor resultaat Oranje

Het Nederlands Elftal heeft vrijdagavond met 1-2 verloren van Frankrijk. In het duel om de EK-kwalificatie liet Kylian Mbappé met twee doelpunten wederom zijn klasse zien in het Franse shirt, maar ook Quilindschy Hartman liet weer zien hoe goed hij is. Namens Feyenoord kwamen ook Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer in actie.

Net als in maart 2023 kwam Oranje al heel snel op een achterstand. Deze keer duurde het iets langer, maar alsnog was het al na zeven minuten raak. Bij het elftal van Ronald Koeman werden de ruimtes veel te groot gelaten en kon Mbappé van dichtbij in het goal schieten. Hoewel Geertruida en Hartman niet ijzersterk optraden bij deze aanval, was het ook niet direct een fout te noemen van één van de Feyenoorders.

Na het tegendoelpunt kwam het Nederlands Elftal een stuk beter in de wedstrijd en werd er eigenlijk prima gespeeld tegen de WK-finalist van 2022. Toch vielen er niet veel grote kansen en was Oranje vooral dichtbij via een schot van Xavi Simons. Hartman viel positief op met een aantal mooie passes, iets waar Daley Blind altijd om geroemd werd.

Direct na rust kwam de derde Feyenoorder binnen de lijnen en mocht Mats Wieffer laten zien wat hij kon betekenen tegen dit Frankrijk. Maar ook in de tweede helft kreeg Oranje al snel een tegendoelpunt te verwerken nadat Mbappé wederom zijn klasse liet zien. Snel na de verdubbeling van de score viel de bal ook in het goal van Frankrijk, maar deze bal van Nathan Aké werd afgekeurd. Toch werd de aansluitingstreffer uiteindelijk wel gevonden. Debutant en Feyenoorder Hartman scoorde in de 83ste minuut zijn eerste doelpunt in het shirt van Nederland. Toch was het doelpunt van de ijzersterke spelende linksback niet genoeg voor een resultaat.

Wieffer en Geertruida staan na deze wedstrijd tegen Frankrijk op vijf wedstrijden voor het Nederlands Elftal. Voor Hartman was dit zijn eerste optreden in Oranje en op basis van zijn vertoonde spel, zullen er nog wel meer gaan volgen. Calvin Stengs kwam de gehele wedstrijd niet in actie. Aanstaande maandag wordt er in Athene afgetrapt tegen Griekenland.