Dit is de opstelling van Feyenoord tegen Ajax

Dit is de opstelling van Feyenoord tegen Ajax

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord bekendgemaakt. De trainer liet op de persconferentie al weten het gemis van Luka Ivanušec op te vangen met een andere buitenspeler en geen gekke keuzes te maken. De wedstrijd begint om 14:30 uur en is live te volgen op ESPN 2.

Yankuba Minteh, Igor Paixão en Santiago Gimenez vormen tegen Ajax de aanval van Feyenoord. Na een schorsing tegen Celtic FC keert de succesvolle Mexicaan weer terug op het startformulier van Slot. De Rotterdamse club maakt bekend dat de spits op de flanken wordt ondersteund door de Gambiaan en Braziliaan. De blessure van Ivanušec zorgt ervoor dat Paixão weer begint aan de linkerkant, waar hij aan het begin van dit seizoen ook speelde.


Ook vandaag vormen Gernot Trauner en Dávid Hancko het centrale duo van Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers speelde afgelopen dinsdag tegen Celtic een sterke wedstrijd en zijn partner centraal achterin sprak lovend over hem. “We kijken wat de aanvallers vervelend vinden. Zoals ik al vaker heb gezegd, het is makkelijk om met Gernot samen te spelen. Hij is zo goed in de duels, we hoeven niet eens veel te communiceren. Onze chemie is gewoon erg goed. Het belangrijkste was om geen kansen weg te geven.'' De buitenspelers van de Amsterdammers moeten onschadelijk worden gemaakt door Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman.

Op het middenveld had Slot simpelweg geen reden om een wijziging aan te brengen. Quinten Timber, Mats Wieffer en Calvin Stengs lijken momenteel het vaste trio te vormen. Op de persconferentie sprak de trainer van Feyenoord lovend over de aanvallende middenvelder, maar ook over de spelers achter hem. “Op basis van de jaren die ik met Calvin bij AZ heb gewerkt, verbaast het me niet dat hij kan wat hij op dit moment laat zien. Calvin kan ook goed spelen, omdat er achter hem goed opgebouwd wordt en hij op mooie posities aan de bal kan komen en dan kan hij ook zijn kwaliteit laten zien.”

Opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Wissels Feyenoord
Van Sas, Lamprou, Nieuwkoop, Beelen, Lopez, Zerrouki, Zechiël, Van den Belt, Lingr, Jahanbakhsh, Sauer, Ueda.

img 1139
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties