''De achterban had de komst van Fraser toegejuicht''

''De achterban had de komst van Fraser toegejuicht''

Johan Derksen vindt het vreemd dat Henk Fraser nog altijd geen trainer is van Feyenoord. Dat vertelde hij dinsdagavond in De Oranjezomer, waar Fraser zelf te gast was. De trainer van Sparta bevestigde dat hij nooit door de club is benaderd.

Derksen stelde dat Fraser de ideale trainer zou zijn voor Feyenoord en noemde het 'lullig' dat Frank Arnesen uiteindelijk voor Arne Slot heeft gekozen. "Het was heel logisch geweest: Henk zit al in de buurt en kent de club - hij heeft er gespeeld. Ik ben nog zo ouderwets dat ik het niet onbelangrijk vind dat een trainer ooit bij de club gespeeld heeft."

Fraser zelf vertelde desgevraagd dat hij nooit met Feyenoord over een dergelijke functie gesproken heeft. "Het is zoals het gaat", antwoordde hij op de vraag of hij het zelf niet vreemd vond. "Ik denk niet dat ik daar heel veel invloed op heb." Daar voegde hij aan toe dat hij momenteel trainer van Sparta is, een club waar hij in zijn spelersloopbaan ook actief is geweest.

"De achterban had het toegejuicht", ging Derksen verder, die stelde dat trainers dat krediet in De Kuip nodig hebben. "Ik heb niks tegen Arne Slot. Die heeft het prima gedaan en het is een keurige jongen. Maar ga er maar aan staan; je komt in een slangenkuil. Dan moet je echt overleven. We hebben het aan Jaap Stam gezien: die was zo weer weg. Advocaat kon het maar net tot het einde volhouden. Dat is toch een personality in de voetbalwereld."

Ook René van der Gijp stelde dat het Legioen erg kritisch is en vaak irreële verwachtingen heeft. Fraser zelf ging daarin mee. "Ik heb het als speler ook meegemaakt: ze verwachten altijd dat je kampioen wordt. Dat is niet reëel, Feyenoord wordt één keer in de achttien jaar kampioen. Dat is waar je als trainer elke keer tegenaan moet boksen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties