Bouwmeester koestert speciaal moment: "Nog altijd trots op die beker"

Bouwmeester koestert speciaal moment: "Nog altijd trots op die beker"

In aanloop naar de bekerfinale van aanstaande zondag ontstaan er uiteraard veel verhalen over eerdere finales, bijzondere momenten of bekerhelden. Zo krijgt ook Frans Bouwmeester de aandacht. De oud-Feyenoorder maakte in 1965 het enige doelpunt in de finale tegen Go Ahead Eagles. Een moment waar de voormalig middenvelder nog altijd trots op is.

"Dat was een wedstrijd om nooit te vergeten", vertelt de 83-jarige Bouwmeester in gesprek met De Telegraaf. De beker van 1965 was de eerste in dertig jaar en dus was het extra speciaal. "Feyenoord had al heel lang de beker niet meer gewonnen. Twee minuten voor tijd gaf Pummy Bergholtz na een korte corner de bal voor en schoot ik de bal vanaf de rand van de zestien in het doel. Go Ahead protesteerde, want volgens hen was de voorzet van Bergholtz over de achterlijn geweest, maar de goal telde en het was groot feest. Als ik nu in het stadion kom en ik zie de erelijst dan ben ik nog altijd trots op die beker, maar ook op de drie kampioenschappen die ik met Feyenoord heb gewonnen."

Nadat Bouwmeester zes jaar actief was in het shirt van Feyenoord, was hij ook langere tijd actief als hoofdscout bij de Rotterdammers. Hij is trots op de spelers die onder zijn voorspraak naar Rotterdam kwamen. "Onder anderen Bert Konterman, Paul Bosvelt, die had ik eerder al naar Willem II wilde halen, Kees van Wonderen, Jon Dahl Tomasson, Leonardo en Jerzy Dudek. Die heb ik samen met Bertus Stuivenberg, de vader van Albert Stuivenberg, de huidige assistent-trainer van Arsenal, gescout in Polen."

Moulijn, Schouten en Van der Gijp
De oud-Feyenoorder geniet in het huidige elftal vooral van Dávid Hancko, maar ook van Igor Paixão. De Braziliaan is in de ogen van Bouwmeester een speler die een actie durft te maken, zoals de aanvallers in zijn tijd dat ook deden. "Ik heb enorm veel plezier gehad bij Feyenoord. We hadden echt een topvoorhoede met Coen Moulijn, Henk Schouten en Cor van der Gijp. Iedereen heeft het over de 6-0 van Feyenoord tegen Ajax, maar wij wonnen met 9-4 van Ajax. In 1961 werden we met Feyenoord voor het eerst sinds 1940 kampioen en maakten we 100 goals in één seizoen."

Finale van zondag
Bouwmeester heeft meerdere prijzen gepakt bij Feyenoord en zal altijd onderdeel uitmaken van de clubgeschiedenis. Toch lijkt het er, mede door de KNVB, niet op dat hij zondag in De Kuip zit. "Ik zou er graag bij zijn, maar omdat het een wedstrijd is die georganiseerd wordt door de KNVB moest ik daar kaarten aanvragen. Ik kreeg te horen dat ik niet in aanmerking kom voor kaarten, omdat ik maar vijf interlands heb gespeeld. Ik heb nog bij Feyenoord gevraagd of er iets te regelen valt, maar ik weet niet of het nog gaat lukken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties