Been tipt opvolger Til: "Zou hem daar zeker durven neerzetten"

Been tipt opvolger Til: "Zou hem daar zeker durven neerzetten"

De 22-jarige Jens Odgaard maakt op het moment indruk bij RKC Waalwijk. De Deense aanvaller wordt door de club gehuurd van Sassuolo, waar hij na dit seizoen nog een eenjarig contract heeft. Mario Been zou het niet vreemd vinden wanneer Feyenoord een poging zou wagen.

In Goedemorgen Eredivisie zijn Been en Hans Kraaij Jr. het erover eens dat Odgaard 'echt een goede speler is geworden'. De Deens jeugdinternational speelde twee jaar geleden al op huurbasis bij sc Heerenveen, maar heeft zijn doelpuntenaantal van toen (zeven goals) nu al geëvenaard. Daarnaast gaf hij drie assists en was hij ook in de beker nog eens drie keer trefzeker.

"Deze jongen heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt", aldus Been. "Hij is van Sassuolo, dat hem al vier keer heeft uitgeleend. Hij zal uiteindelijk een keer een bepaalde keuze moeten maken. De subtop, en daar noem ik nu ook Feyenoord even bij, daar zou hij zeker niet misstaan."

Odgaard is van origine een spits die ook op de vleugels uit de voeten kan, maar speelde de laatste weken bij RKC vaak als nummer tien. Been ziet in de Deen dan ook een geschikte opvolger voor Guus Til, die zoals het er nu naar uitziet in de zomer terugkeert bij Spartak Moskou. "Als Til terug zou moeten, zou ik hem daar zeker durven neerzetten", aldus Been.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties