Bannis uitblinker bij FC Eindhoven; Kuyt hard onderuit

Naoufal Bannis kan terugkijken op een uitstekende eerste officiële wedstrijd voor FC Eindhoven. De huurling van Feyenoord stapte als Man of the Match van het veld in de gewonnen wedstrijd tegen FC Den Bosch.

De 20-jarige Bannis was met twee goals en één assist de grote man in de pot die in 1-3 eindigde. De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie was voor rust al beslist door FC Eindhoven, dat met een 0-3 voorsprong de kleedkamer opzocht. Na rust nam het gas terug en kreeg het nog een doelpunt om de oren.

Dirk Kuyt kijkt met minder plezier terug op zijn officiële debuut voor ADO Den Haag als trainer. De oud-Feyenoorder zag zijn ploeg volledig door het ijs zakken in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Voor rust kregen de Hagenezen al vier doelpunten te verwerken en de 4-0 werd tevens de eindstand. ''Dit is heel teleurstellend'', reageerde een zichtbaar teleurgestelde trainer na afloop.

''Over het algemeen was het allemaal niet goed'', vervolgt Kuyt. ''De spelers hadden niet de vorm die ze in de voorbereiding hadden. Ik had een heel ander gevoel voor de wedstrijd. Ik vind het rot voor die jongens, maar ik heb veel vertrouwen in deze groep en we gaan onze ambities niet in de koelkast zetten.'' Feyenoord-huurling Denzel Hall speelde de volledige negentig minuten voor ADO Den Haag.