"Als Bijlow weer fit is, zal hij gewoon weer gaan keepen"

"Als Bijlow weer fit is, zal hij gewoon weer gaan keepen"

Feyenoord hield ondanks de 0-1 overwinning geen geweldig gevoel over aan het bezoek aan AZ. Dat kwam deels door het slechte spel, maar ook de blessure van Justin Bijlow was een smet op de middag. In VI ZSM kwamen beide onderwerpen uitgebreid ter sprake.

"Ik vond het heel pijnlijk om te zien", begon hoofdredacteur Freek Jansen over de aftocht van Bijlow. "Je zag het ook aan zijn gezicht: Dan moet ik wéér revalideren, weer rust pakken, weer de gym in, weer stapje voor stapje het veld op. Het is echt bijzonder sneu. Voor Feyenoord is het vervelend, want het is een geweldige gozer en een geweldige doelman. Maar voor Oranje is het ook vervelend als hij hierdoor het EK misloopt. Als hij normaal speelt en niet geblesseerd is, is het de beste keeper van Nederland."

Ondanks de vele blessures van Bijlow, denkt Jansen niet dat Feyenoord in de zomer op zoek hoeft naar een andere keeper. "Vorig seizoen heeft wel bewezen dat dit een prima wisselwerking is. Wellenreuther is een doelman met ervaring, die al heeft laten zien dat hij zich niet gek laat maken. Gisteren kreeg hij niet heel moeilijke ballen, maar heeft hij toch wel maar een clean sheet gepakt. Je kunt wel een nieuwe eerste keeper gaan halen, maar dat is ook gek. Als Bijlow straks weer fit is, zal hij gewoon weer gaan keepen, omdat hij de beste doelman is."

Puzzelen in de aanval
Een ander probleem was het spel van Feyenoord. "Je zag het tegen PSV, Twente en gisteren weer: Feyenoord mist een beetje aanvallende schwung", oordeelde Jansen. "Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat Gimenez uit vorm is. Hij had nul doelpogingen, voor een spits van Feyenoord is dat natuurlijk een slecht signaal. Maar hij wordt ook weinig bediend vanaf de flanken. Het is continu zoeken: welke flankspelers passen nu het best bij hem? Die puzzel ligt nog niet lekker bij Slot."

"Natuurlijk: Ueda komt terug, Jahanbakhsh is nog weg en Minteh is pas net terug. Dat speelt misschien ook mee", kaartte hij daarbij aan. "Gisteren was Stengs er weer bij, maar hij kon niet zijn stempel drukken zoals hij normaal doet. Het hapert even. Maar tegelijkertijd: als Feyenoord woensdag tegen AZ goed doorkomt, geeft dat ook weer vertrouwen. Ze moeten ook niet in paniek raken. Maar ik denk dat Slot zelf ook ziet dat het de laatste wedstrijden aanvallend wat moeizamer gaat."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties