''Dat tekent ook het karakter van El Bouchataoui''

''Dat tekent ook het karakter van El Bouchataoui''

Achraf el Bouchataoui maakte zondagmiddag indruk tijdens zijn basisdebuut voor Feyenoord tegen RKC Waalwijk. Na afloop bleek de jeugdspeler zelf bij Dick Advocaat om een basisplaats gevraagd te hebben. In de podcast van RTV Rijnmond wordt om die reden het karakter van de middenvelder geloofd.

"Ik vond hem goed spelen", begint clubwatcher Sinclair Bischop. Hij refereert naar eerdere uitspraken van Dirk Kuyt in gesprek met het medium, die stelde dat Advocaat dit seizoen meer gebruik had kunnen maken van jeugdspelers. "Ik denk dat hij ook doelde op El Bouchataoui. Dat is altijd een groot talent geweest. Hij schuurde al lange tegen de selectie aan en was selectiespeler onder Jaap Stam, maar er werd nauwelijks beroep op hem gedaan."

Bischop vervolgt: "Vaak kiezen trainers - en met name Advocaat - toch voor ervaren jongens, maar we hebben Fer heel vaak zien falen dit jaar. Ik kan me best voorstellen dat El Bouchataoui denkt: ik wil ook wel eens een kans. Het was wel een wedstrijd die nergens om ging, maar hij deed het goed. Dat biedt perspectief, aangezien we weten dat Feyenoord een beperkt budget heeft en het toch moet hebben van jeugdspelers."

Niet alleen het spel van de jonge middenvelder viel op. Ook het feit dat hij zelf het initiatief nam om een basisplaats te vragen, is bewonderenswaardig. "Hij heeft zelf al een paar keer op de deur gebonsd", vertelt Bischop. "Dat moet je als jonge jongen ook maar durven bij Advocaat." Ook Ruud van Os prijst El Bouchataoui om die actie. "Dat zo'n jong ventje het lef heeft om bij de grote trainer Dick Advocaat op de deur te kloppen, dat tekent het karakter."

Bischop haalt een ander voorbeeld aan van toen Feyenoord door corona diverse spelers moest missen. "Hij stond toen ook op het lijstje coronagevallen. Advocaat had al een streep door zijn naam gezet. Toen is hij zelf op gaan bellen: 'Ik heb het echt niet, ik heb het al gehad. Ik wil nog eens extra testen.' Uiteindelijk is hij bij de selectie gekomen en heeft hij dat weekend zijn officiële debuut gemaakt. Dat kenmerkt wel een jongen die gewoon heel graag wil. Of hij goed genoeg is voor Feyenoord, dat zullen we onder Slot zien."

Lees meer over
Dirk Kuyt Dick Advocaat Achraf El Bouchataoui Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties