Huurlingen: Assists Vente en Narsingh; Wehrmann in bekerfinale

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Ramon Hendriks, Marouan Azarkan (NAC Breda)
NAC Breda - MVV 2-0
Hendriks: Basis, speelde 67 minuten
Azarkan: Basis, speelde 68 minuten

Marouan Azarkan kreeg deze week bij NAC Breda zijn eerste twee basisplaatsen van het seizoen. Maandag stond hij aan de aftrap op bezoek bij NEC (0-2) en vrijdag speelde hij vanaf het begin mee tegen MVV (2-0). Ook Ramon Hendriks stond - als linksback - in de basis. Met de overwinningen en vooral door puntverlies van De Graafschap kunnen de Feyenoorders met NAC in theorie nog direct promoveren naar de Eredivisie. Dat kan alleen als De Graafschap, Go Ahead Eagles én Almere City verliezen en NAC zelf wint van kampioen SC Cambuur. Zo niet, dan mag de club het via de play-offs proberen.

Dylan Vente (Roda JC)
Roda JC - FC Eindhoven 2-1
Basis, speelde 90 minuten (1 assist)

Dylan Vente had vrijdagavond een goede bijdrage aan de 2-1 overwinning van Roda JC op FC Eindhoven. In de 57e minuut, op dat moment stond de ploeg met 0-1 achter, legde hij de bal goed klaar voor Erik Falkenburg, die gelijk kon maken. Roda won met 2-1, waarbij Vente de negentig minuten vol maakte.

Sondre Skogen (Excelsior)
Jong AZ - Excelsior 2-1
Basis, speelde 76 minuten
Sondre Skogen speelde vrijdag geen opvallende wedstrijd tegen Jong AZ. De Feyenoorder begon in de basis en werd na 76 minuten naar de kant gehaald, vlak voor Excelsior met tien man kwam te staan. De Kralingers stonden toen al met 2-1 achter, wat ook de eindstand zou zijn.

Naoufal Bannis (FC Dordrecht)
FC Dordrecht - SC Cambuur 0-1
Basis, speelde 85 minuten

Het laatste doelpunt van Naoufal Bannis voor FC Dordrecht is alweer even geleden. De Feyenoord-spits scoorde op 2 april tegen De Graafschap twee keer, maar wist in de zes wedstrijden erna niet te scoren. Ook vrijdag slaagde hij daar niet in. Bannis noteerde drie doelpogingen tegen SC Cambuur, maar zijn Dordrecht verloor met 0-1. Bernardo Silva kwam door een blessure niet in actie, net als Mikael Johnsen, die nog geen minuut speelde voor Dordrecht.

Sven van Beek (Willem II)
Willem II - PSV 0-2
Basis, speelde 90 minuten

Zelf kon hij er weinig aan doen, maar Sven van Beek ging zondag met Willem II wel kansloos onderuit tegen PSV. De Feyenoorder onttrok zich enigszins aan de malaise, maar met name voorin speelden de Tilburgers helemaal niks klaar. De ploeg verloor met 0-2 en staat twee wedstrijden voor het einde nog altijd maar een punt boven de degradatiestreep. Ian Smeulers zat niet bij de wedstrijdselectie.

Luciano Narsingh (FC Twente)
FC Twente - Heracles Almelo 1-1
Invaller, speelde 16 minuten (1 assist)

Luciano Narsingh begon zaterdag niet in de basis tijdens de Twentse derby, maar kon als invaller in het laatste kwartier wel zijn stempel drukken. Een voorzet van de Feyenoord-huurling kwam bij Danilo terecht, die zo laat in de wedstrijd de gelijkmaker binnen kon schieten. Het was Narsinghs zesde assist voor Twente.

George Johnston (Wigan Athletic)
Wigan Athletic - Swindon Town 3-4

Het Wigan Athletic van George Johnston kon niet meer degraderen, maar toch zal de ploeg niet tevreden zijn over hoe de laatste wedstrijd van het seizoen werd afgesloten. Met Johnston in de basis (centraal achterin) kwam de ploeg op 2-0 en later 3-1 voorsprong. Toen een ploeggenoot van de Feyenoorder rood pakte, stortte het echter finaal in. In de 77e minuut viel de aansluitingstreffer, waarna het in de 90e minuut nog gelijk werd en in de tweede minuut van de blessuretijd Swindon zelfs 3-4 won. Johnston eindigt zo met Wigan, waar hij de afgelopen veertien wedstrijden geen minuut miste, één punt boven de degradatiestreep.

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC Luzern - Servette FC 3-0
Jordy Wehrmann had al een vaste basisplaats veroverd bij het Zwitserse FC Luzern, maar maakt inmiddels ook steeds vaker de negentig minuten vol. Dat deed hij zondag tegen Servette FC voor de derde keer in één week tijd. Voor de derde keer won de ploeg van Wehrmann ook, waarmee Luzern nog altijd kans maakt op Europees voetbal. Bovendien werd in het midweekse affiche de bekerfinale bereikt, die op 24 mei gespeeld wordt tegen St. Gallen. Voor Wehrmann kan het dus nog een erg mooi seizoen worden.

Overig:
Francesco Antonucci ontbreekt bij FC Volendam nog altijd door een blessure en ook Liam Kelly zat bij Oxford United opnieuw niet bij de wedstrijdselectie. Wouter Burger zat wel op de bank bij Sparta - Vitesse, maar kwam niet binnen de lijnen.

PSV NEC Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann Vitesse De Graafschap Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger