FIFA wil hervormen: minder duels en salarisplafond

FIFA wil hervormen: minder duels en salarisplafond

Als het aan FIFA-baas Gianni Infantino ligt, gaat het voetbal grondig hervormd worden. De Zwitserse-Italiaan denkt onder meer aan een salarisplafond, lagere transfersommen, minder wedstrijden en een verplicht aantal zelfopgeleide spelers per club.

Dat zegt hij in een interview met L’Equipe. De aanleiding voor deze ideeën was de mislukte poging van twaalf Europese topclubs om een eigen Super League op te zetten. ''We moeten de economische stabiliteit van het voetbal verbeteren en tegelijkertijd zorgen dat de verschillende competities met elkaar in evenwicht zijn'', zegt Infantino in de Franse sportkrant. Door de coronacrisis keren veel clubs in financiële problemen. Volgens Infantino zit de oplossing niet in het verdienen van nóg meer geld, maar juist in het besparen van de kosten.

''Laten we serieus nadenken over de introductie van een salarisplafond'', aldus Infantino. ''En ook over limieten aan transfersommen en limieten aan commissies voor zaakwaarnemers.'' Ook wil de FIFA-baas dat er een maximumaantal wedstrijden per seizoen wordt ingesteld. ''Het zou goed zijn als er een maximum aan het aantal spelers per club wordt ingesteld, evenals een verplichting om een aantal zelfopgeleide spelers in de selectie te hebben. Ik wil zelfs nadenken over een maximaal aantal wedstrijden dat de topspelers per seizoen mogen spelen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties