''Wedstrijd tegen ADO blauwdruk voor een Feyenoord zonder Berghuis''

''Wedstrijd tegen ADO blauwdruk voor een Feyenoord zonder Berghuis''

Aanvoerder Steven Berghuis accepteerde maandag het schikkingsvoorstel van de KNVB om hem voor drie wedstrijden te schorsen waarvan één voorwaardelijk. De topscorer van de Rotterdammers mist daardoor De Klassieker, maar ook ADO-uit. De wedstrijd van zondag wordt de eerste wedstrijd sinds Vitesse-uit van eerder dit seizoen dat Berghuis er niet bij is.

ADO Den Haag lijkt zo goed als zeker gedegradeerd uit de Eredivisie. Met nog vier wedstrijden te gaan is de achterstand tot nummer zestien FC Emmen opgelopen tot acht punten. Feyenoord heeft het in uitwedstrijden traditiegetrouw lastig tegen hekkensluiters waarbij ze het spel moeten maken. ''Dit mag geen probleem zijn'', begint Sinclair Bischop in de FC Rijnmond Podcast. ''PSV speelde daar een wereldpot maar lieten toch punten liggen, net als AZ. Feyenoord scoort wel moeilijk. In de omschakeling wil het nog wel eens lukken maar ADO gaat Feyenoord natuurlijk niet in de kaart spelen. Die gaan Feyenoord het spel laten maken en daar hebben ze altijd heel veel problemen mee.''

''Buiten het feit dat ze erg hard gewerkt hebben, was het spelniveau tegen Vitesse nou niet zodanig waarvan je dacht dat daar een ploeg stond die met z’n allen nog vier of zes wedstrijden gaat pieken en dan Europees voetbal gaat halen.'' Dennis van Eersel is het daarmee eens. ''Het spelniveau was tegen Vitesse erg laag. Ik had verwacht dat het publiek dat er achter staat Feyenoord wel een impuls zou geven. Als je het publiek weg zou denken, dan zouden mensen nog veel kritischer zijn dan nu. Het vergoedde wel veel, dat publiek. Als ik de kansen ga tellen, dan tel ik alleen de grote kans van Berghuis. Vitesse had er meer. Tegen dit ADO moet zelfs het huidige Feyenoord toch wel eenvoudig winnen. Het is zonder Berghuis, ik ben benieuwd wat daarvan de impact van gaat zijn.''

Zoals gezegd heeft Feyenoord het al jarenlang moeilijk op bezoek bij een hekkensluiter. ''Ik weet nog wel in het kampioensjaar, uit bij Go Ahead Eagles. Van tevoren dacht je dan, 'al heeft Feyenoord een hele slechte dag dan winnen ze hem alsnog', maar dat kwam dan ook niet altijd goed. Ik hoop dat ze zondag winnen, ik zie Vitesse namelijk ook nog wel in paniek raken de komende weken'', gaat Bischop verder.

De uitwedstrijd tegen Vitesse van dit seizoen was de eerste nederlaag die Feyenoord leidde onder Dick Advocaat. Berghuis was er toen door een blessure niet bij. Die wedstrijd werd met 1-0 verloren. ''Ik ben wel benieuwd, al een beetje voortbordurend op volgend seizoen, hoe Feyenoord zonder Berghuis gaat acteren. Dat wordt een heel ander spelsysteem. Berghuis is een hele dominante speler, hij eist alles op en wil elke bal in de voeten hebben. Feyenoord zal nu echt als team moeten opereren. Misschien dat dat verfrissender kan werken voor wat jongens'', sluit Bischop af.

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Vitesse ADO Den haag Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties