Fieldlab: ''Sportwedstrijden in halfvol stadion is veilig''

Fieldlab: ''Sportwedstrijden in halfvol stadion is veilig''

Fieldlab heeft de afgelopen maanden veel onderzoeken gedaan met evenementen met een beperkt aantal bezoekers. Verschillende voetbalwedstrijden vielen ook binnen dit onderzoek. Volgens de organisatie is het onder strakke voorwaarden mogelijk om ''actieve evenementen in de buitenlucht'' te organiseren. Dat moet dan wel met de helft tot driekwart van de normale bezoekerscapaciteit gebeuren.

Volgens Fieldlab is het in de huidige coronasituatie wel nodig om toeschouwers ook zittend een mondkapje te laten dragen als het stadion voor driekwart bezet is. Bij een bezetting van 50% zou dat alleen verplicht zijn voor het rondlopen in het stadion. Ook moet er getest worden voor en na het evenement en gebruik worden gemaakt van ''een app of ander soort toegangscontrole van een negatieve Coronatest'', aldus Fieldlab. Mocht de overheid en de KNVB Fieldlab volgen, dan zou dat betekenen dat er 25.000 - 38.000 fans in De Kuip mogen zitten bij een bezetting van 50% tot driekwart van het stadion. Afgelopen weekend waren er dat nog slechts 6.500.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties