Driessen: ''De financiering is nagenoeg rond''

Driessen: ''De financiering is nagenoeg rond''

Feyenoord lijkt in 2025 daadwerkelijk naar Feyenoord City te gaan verhuizen. De Rotterdammers gingen vandaag akkoord met de Business Case van het nieuwe stadion. Voordat de start van het stadion definitief kan beginnen dienen er nog twee lichten op groen te worden gezet. Daarbij gaat het om de financiering en de bouwkosten.

Chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf was vandaag in De Kuip. ''De financiering is nagenoeg rond. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Het hele nieuwe project gaat 440 miljoen euro kosten. In 2025 moeten 63.000 mensen in een stadion van 440 miljoen euro gaan zitten. Dat betekent dat een stoeltje 7.000 euro kost. Daarbij valt dit stadion eigenlijk in de middenmoot van Europa. Het is vergelijkbaar met Lyon en ook met het nieuwe stadion van Everton. Wat dat betreft is de huidige Kuip vanaf 2025 een stadion zonder voetbalclub.''

''Bij de Raad van State zijn enkele beroepen aangetekend en daar verwachten ze voor eind september groen licht van te krijgen. Die beroepen worden dan afgehandeld'', gaat Driessen verder. ''Dan zou volgend jaar zomer de bouw kunnen gaan starten. Ze zijn al bezig op de plaats waar het nieuwe stadion moet gaan komen. Een derde van het stadion komt in de Maas te staan, daar zijn ze al mee bezig. Dat zegt eigenlijk al genoeg.''

De gemeente Rotterdam gaat 40 miljoen euro in Feyenoord City investeren. Dat is niet alleen het stadion, maar ook de omgeving eromheen. Dat bedrag komt over 25 tot 30 jaar gewoon weer terug naar de gemeente. In principe betalen ze dus niet mee aan het stadion. ''Maar in eerste instantie moet er wel geïnvesteerd worden en de gemeente moet natuurlijk toestemming geven. Dat zijn dingen die rond moet komen. Het ziet er nu naar uit dat medio volgend jaar de eerste palen de grond in gaan'', sluit Driessen af.

Lees meer over
De Kuip Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties