Kritiek op Advocaat: ''We zien niet het optimale Feyenoord''

Kritiek op Advocaat: ''We zien niet het optimale Feyenoord''

Steven Berghuis is daags na zijn rode kaart tegen Vitesse onderwerp van gesprek. Zo werd in de FC Rijnmond Podcast onder meer gereageerd op de uitspraak van trainer Dick Advocaat, die aangaf dat het geen zin heeft om de aanvoerder streng toe te spreken.

"Bij Feyenoord moeten ze zich realiseren dat ze het monster Berghuis zelf hebben gecreëerd door er niet tegen op te treden", begon Ruud van Os in de podcast. "Als ze er gewoon vanaf het begin gelijk bovenop zitten, dan haal je dat eruit. Je moet niet zeggen: 'Steven is Steven, hij is 29 en er is niks meer aan te doen.' Dat is echt de grootst mogelijke onzin." Ook de reactie van Dick Advocaat ("Wat heeft het voor zin om schoolmeester te spelen?") vond Van Os vreemd. "Krijgt hij dan ook minder betaald dit jaar, als hij minder z'n best doet?"

De verhoudingen tussen Advocaat en de spelersgroep - Berghuis voorop - stonden dit seizoen al vaker centraal. Nog altijd is dat niet helemaal de wereld uit, weet clubwatcher Sinclair Bischop te melden. Advocaat gaf na de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht aan dat vooraf was besproken dat werd overgeschakeld naar 4-3-3, mocht de 5-3-2-formatie niet werken. Volgens Bischop wisten de spelers echter nergens van. "Dan hoor je later toch vanuit de spelersgroep dat dat helemaal niet waar was. Ze waren wel verrast."

Bischop wijst ook naar Advocaat wanneer het gaat over het slechte spel van de Rotterdammers. "Ook gisteren kon je ze qua werklust niks verwijten, maar het voetbal dat we zien... Dan zegt iedereen: 'het heeft met kwaliteit te maken', maar ik denk niet dat we het optimale Feyenoord zien gezien de kwaliteiten die ze bezitten. Al die spelers halen op dit moment hun niveau niet. Dan kun je je ook afvragen hoe dat gebeurt." Van Os sluit zich daarbij aan. "Als je naar de trainer luistert, is volgens hem alles gebaseerd op toeval. Hij kan nergens iets aan doen."

Lees meer over
Steven Berghuis Vitesse FC Utrecht Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties