Advocaat: ''Er moet een reden zijn waarom ik Bozeník niet opstel''

Advocaat: ''Er moet een reden zijn waarom ik Bozeník niet opstel''

Feyenoord speelt met een driemanscentrum achterin tegen FC Utrecht. Toch hoeft dat volgens trainer Dick Advocaat niet te betekenen dat er verdedigender gespeeld gaat worden. "Als ze het goed uitvoeren, denk ik dat het aanvallender is", doelt hij op een aanvallendere rol voor de backs Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia.

Reden voor de formatie was niet alleen de tegenstander, maar ook het feit dat Luis Sinisterra nog niet fit genoeg is om te starten. "Als Sinisterra echt topfit was geweest, had hij gewoon gespeeld. Dat is hij nog niet, dus die moeten we nu de komende twee weken fit gaan maken. Net als Orrie", zegt hij over Kökcü, die er door corona nog niet bij is.

Marcos Senesi is wel direct klaar voor een basisplaats. Ook hij moest in quarantaine, maar had zelf geen corona. "Die heeft ook de hele week getraind. Sinisterra kwam pas vrijdag terug. Die heeft ook echt veel last gehad van corona, Senesi had dat niet", vertelt de trainer aan ESPN.

Bozeník
Een andere reden om zijn formatie te wijzigen, is dat Advocaat weinig vertrouwen heeft in spits Robert Bozeník. Op de vraag of hij niet wat minder kritisch over hem moet zijn in de media: "Dat is een beetje een amateuristische gedachte. Eind van de maand wordt zijn salaris toch ook gewoon volledig overgemaakt? Ik ben gewoon eerlijk tegen hem. Ik zeg wat ik denk en die jongen weet wat hij doen moet. Ik kan moeilijk dingen zeggen die niet kloppen."

"Ik benader spelers allemaal hetzelfde", vervolgt Advocaat. "Zijn ze goed, zijn ze goed. Zijn ze wat minder goed, dan moeten ze beter worden." Dat het zou helpen om Bozeník een aantal wedstrijden achter elkaar te laten starten, vindt Advocaat niet. "Er moet een reden zijn waarom ik hem niet opstel. Ik kan er wel een heel verhaal over houden, maar daar heb ik geen zin meer in."

Lees meer over
Tyrell Malacia Luis Sinisterra FC Utrecht Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties