Schaken: ''Tactisch was Koeman niet normaal goed''

Schaken: ''Tactisch was Koeman niet normaal goed''

Ruben Schaken heeft diverse trainers meegemaakt in zijn carrière. De oud-Feyenoorder werkte onder meer samen met Fred Rutten, Henk Fraser, Louis van Gaal en Zeljko Petrovic. In de ogen van Schaken is Ronald Koeman de beste trainer en hij spreekt dan ook lovende woorden over hem.

"Aan hem heb ik enorm veel te danken. Hij is tactisch een meesterbrein en bleef altijd in mijn geloven. Zelfs als ik niet goed had gespeeld, stelde hij me een week later bij Feyenoord gewoon in de basis op", vertelt Schaken tegenover ELF Voetbal. "Ik heb drie jaar onder hem getraind en kende toen mijn beste periode. Tactisch was hij niet normaal goed. Hij wist altijd vooraf precies hoe we het beste tegen de bewuste tegenstander moesten spelen. En telkens bleek hij gelijk te hebben."

Koeman was niet alleen tactisch sterk, maar koos er ook voor om talenten een kans te geven. "Normaal maakte hij voor de laatste training de opstelling bekend. Nu had hij niets prijs gegeven. Hij riep me bij zich. ‘Ruben, jij speelt niet. Boëtius speelt’. Ik reageerde vol onbegrip. We kenden Jean-Paul Boëtius niet. Hij had die maandag pas voor het eerst meegetraind. Hij was klein, heel sterk, speelde onbevangen en liet zien schijt aan alles te hebben. Net zoals altijd viel de keuze van Koeman goed uit. Jean-Paul scoorde en werd door de supporters in de armen gesloten."

"Ik kwam er na een uur in. Was erg gedreven. Gaf acht voorzetten en was niet te houden. Na een schaar stelde ik Graziano Pellè in de extra tijd nog in staat om de winnende binnen te koppen, maar helaas ging de bal recht op Kenneth Vermeer af. Na afloop dacht ik rustiger over de situatie na. Ik begreep het, ik had er vrede mee. Een week later stond ik weer in de basis. Maar op dat moment voelde dat niet zo. Het bewees weer het gelijk van Koeman."

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties