Berghuis en Kökcü opgeroepen voor nationale teams

Berghuis en Kökcü opgeroepen voor nationale teams

Bondscoach Frank de Boer heeft Steven Berghuis opgenomen in de Oranjeselectie voor de WK-kwalificatieduels met Turkije, Letland en Gibraltar. Oud-Feyenoorder Jeremiah St Juste is voor het eerst opgeroepen en kan zijn debuut maken voor het Nederlands Elftal. Stefan de Vrij is niet geselecteerd. De verdediger heeft afgelopen week corona opgelopen.

''Voor Stefan de Vrij is het natuurlijk vervelend dat hij positief testte op corona'', reageert De Boer. ''Om die reden kunnen we hem niet oproepen. We moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt en of Stefan mogelijk later nog kan aansluiten. Dat zullen we echt moeten afwachten. Met Jeremiah St Juste, die rechtsback en rechts-centraal kan spelen, heb ik nu een goede vervanger. Het is mooi voor hem dat hij zijn debuut in de selectie kan maken.''

Nederland trapt de WK-kwalificatiereeks af in Istanboel, waar Turkije op woensdag 24 maart in het Atatürk Olimpiyat Stadyumu de tegenstander is. Zaterdag 27 maart komt Letland op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Zowel in Amsterdam als in Istanboel wordt om 18.00 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt. Oranje besluit de interlandperiode dinsdag 30 maart met een wedstrijd in en tegen Gibraltar. In het Victoria Stadium klinkt het beginsignaal om 20.45 uur.

Orkun Kökcü
De middenvelder is na diverse blessures weer op de weg terug bij Feyenoord en mag zich weer gaan bewijzen bij Turkije. De Feyenoorder heeft een oproep ontvangen voor de WK-kwalificatiereeks tegen Nederland, Noorwegen en Letland.

[readmore=57080]

Naam Club
Patrick van Aanholt Crystal Palace
Ryan Babel Galatasaray
Donny van de Beek Manchester United
Steven Berghuis Feyenoord
Steven Bergwijn Tottenham Hotspur
Daley Blind Ajax
Jasper Cillessen Valencia
Memphis Depay Olympique Lyon
Denzel Dumfries PSV
Ryan Gravenberch Ajax
Frenkie de Jong Barcelona
Luuk de Jong Sevilla
Davy Klaassen Ajax
Tim Krul Norwich City
Matthijs de Ligt Juventus
Donyell Malen PSV
Marten de Roon Atalanta Bergamo
Maarten Stekelenburg Ajax
Calvin Stengs AZ
Jeremiah St Juste FSV Mainz 05
Kenny Tete Fulham
Joël Veltman Brighton & Hove Albion
Georginio Wijnaldum Liverpool
Owen Wijndal AZ
Lees meer over
Steven Berghuis Sven van Beek Ramón ten Hove
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties