Ochtendjournaal: Feyenoord laat zich naar slachtbank leiden

Ochtendjournaal: Feyenoord laat zich naar slachtbank leiden

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 3-0 nederlaag in en tegen Heerenveen zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

'Feyenoord beleeft horrormaand', constateert het Algemeen Dagblad. De krant zag in Heerenveen ook hoe Feyenoord in de war leek te zijn van de systeemwijziging van de Friezen, maar wil de nederlaag daar nog niet eens aan wijten. "De manier waarop de thuisploeg aan de openingstreffer kwam, vertelde het verhaal van de hele wedstrijd", doelt het dagblad op het doelpunt waarbij Jens Toornstra Joey Veerman kwijtraakte. "De manier waarop hij Joey Veerman uit zijn rug liet ontsnappen, was bijna onprofessioneel te noemen."

Het AD constateert dat Feyenoord sinds de laatste wedstrijd onder Jaap Stam niet meer met drie doelpunten verschil achter stond - tot gisteravond. "Het sleutelwoord onder het regime van Advocaat was 'degelijkheid'. Dat gooide Feyenoord gisteren in Friesland te grabbel en dat maakt de wedstrijd tegen PSV zondag in de Kuip wel heel interessant." De krant stelt terecht dat Feyenoord definitief is afgehaakt om de titel en zich zal moeten richten op Europees voetbal. Dat maakt het des te belangrijker om in de topper van zondag niet tegen een vierde achtereenvolgende verliespartij aan te lopen.

De Telegraaf zag in het Abe Lenstra Stadion een belabberd Feyenoord dat totaal geen antwoord had op de 4-4-2-formatie van de tegenstander. "Zorgelijker nog voor Advocaat dan de nederlaag op zich, was de manier waarop de Rotterdammers zich als een stel makke lammeren naar de slachtbank lieten leiden." De krant spreekt van een 'ongekende chaos' bij Feyenoord door de extra Heerenveen-middenvelder.

Lees meer over
De Kuip PSV Jens Toornstra sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties