Toornstra: ''Mijlenver achter, dat is de pijnlijke realiteit nu''

Toornstra: ''Mijlenver achter, dat is de pijnlijke realiteit nu''

Jens Toornstra erkende na afloop van de wedstrijd tegen Heerenveen dat vanavond misschien wel het slechtste Feyenoord tot nu toe onder Dick Advocaat te zien was. De ploeg verloor kansloos met 3-0. Dat kwam onder meer omdat het totaal geen antwoord had op de strategie van Heerenveen, zag ook de middenvelder.

"Waar moet ik beginnen?", reageert Toornstra wanneer gevraagd wordt wat er misging. "Tegen Heracles en AZ hebben we gezien dat we best moeite hebben als de aanval van de tegenpartij het middenveld inkomt, dat gebeurde vandaag weer. Ze creëerden een overtal op het middenveld en het duurde weer heel lang voor we daar een oplossing voor hadden. Dat is best erg. Ik ben op een gegeven moment ook op de grond gaan zitten zodat we even bij elkaar konden komen, maar dat duurde nog een kwartier. Het was gewoon heel slecht."

Met de derde nederlaag op rij ziet Toornstra Feyenoord weer verder wegzakken op de ranglijst. "Het gaat heel hard. Anderhalve week geleden stond je er nog goed bij, nu sta je mijlenver achter. Dat is de pijnlijke realiteit nu." Op de vraag hoe nu verder: "Dan kom je in clichés terecht. Bij elkaar komen, terug naar de basis. We hebben nu een lange terugreis, dan kunnen we er misschien even goed over nadenken en de komende dagen maar gaan zorgen dat we er zondag in ieder geval klaar voor zijn."

Lees meer over
Jens Toornstra sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties